<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardærarving saksøkt av skatteetaten

Europris-arving Maria Høili har fått skatteetaten på nakken som krever 1,1 millioner kroner.

    Publisert 30. mai 2023 kl. 20.06
    Oppdatert 30. mai 2023 klokken 23.10
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 264 ord
    SAKSØKT: Europris-arving Maria Høili er saksøkt av skatteetaten. FOTO: Magnus Knutsen Bjørke.

    Europris-arving Maria Høili har bodd i Los Angeles de seneste årene sammen med mann og barn. Samtidig har utleggsforretningene haglet inn.

    Nå har Europris-arving Maria Høili blitt saksøkt av skatteetaten som også har tatt krav i hennes Lier-bolig, i følge E24.

    Høili mottatt en utleggsforretning fra Skatteetaten som krever henne for 1,1 million kroner. Det seneste kravet fra Skatteetaten er den 12. utleggsforretningen som har tatt krav i boligen de seneste tre årene.

    Tvangssalg og tvangsmulkt

    Maria Høili har i lang tid forsøkt å selge kjempeeiendommen på 120 mål med 500 kvadratmeter bolig. Første forsøk av i 2016 – da med en prislapp på 38 millioner kroner.

    I senere tid har den måtte trekkes fra markedet da landsbrukskontoret gjorde oppmerksom på at det var priskontroll på eiendommen.

    TATT PANT: Maria Høilis hesteeiendom i Lier med hovedhuset til høyre på bildet, ridebanen midt på og stallen i øverste bildekant. FOTO: 1881.no

    Høili søkte da om å fradele boligen fra landbrukseiendommen for å selge denne til markedspris. Etter avslag kom landbruksutvalget med et forslag om at dyrket mark og beitearealer samt 17 dekar skog kunne selges til aktivt jordbruk, før resten kunne selges uten priskontroll.

    Boligen har også tidligere vært forsøkt tvangssolgt av Buskerud tingrett grunnet utleggsforretninger som ikke har blitt betalt. Blant annet tok kemneren i Lier utlegg for 2 millioner kroner i 2020.