<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs kjøper Frøy

Goldman Sachs kjøper SalMar ut av Frøy.

    Publisert 5. juni 2023 kl. 07.04
    Oppdatert 5. juni 2023 klokken 12.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 164 ord
    KJØPES OPP: Frøy Challenger, et av fartøyene i flåten til Frøy. Foto: NTB

     

    Goldman Sachs Asset Management kjøper hele eierandelen til SalMar i brønnbåtselskapet Frøy, fremgår det av en melding mandag morgen.

    Oppkjøpet gjøres til en pris på 76,50 kroner per aksje, og innebærer et samlet vederlag for alle aksjene i Frøy på om lag 6,6 milliarder kroner, heter det i meldingen. 

    Totalt må Goldman Sachs ut med 4,8 milliarder kroner for SalMars aksjer i Frøy.

    Da SalMar fikk gjennomført oppkjøpet av NTS og Norway Royal Salmon (NRS) på tampen av fjoråret fikk det også med en eierandel på 72 prosent i brønnbåtrederiet Frøy. Allerede før Salmar kjøpte NTS, var det spekulasjoner om at Salmar ville selge ut Frøy-aksjene.

    SalMar holdt lenge kortene tett til brystet om hva de skulle gjøre med Frøy, selv om flere analytikere i lengre tid har spekulert at aksjene i brønnbåtselskapet skal selges.  

    Tidligere i januar ble det kjent at SalMar skulle gjøre en strategisk gjennomgang av eierskapet i Frøy. Ved SalMars kvartalstallspresentasjon i februar ble aksjene i Frøy klassifisert som «assets for sale».