<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Agenda

Annonsørinnhold

Annonsørinnhold

Seks trinn for enkelt å komme i gang med trading

Med denne demoversjonen av tradingplattformen fra CMC Markets, kan du teste ut strategier, markedstiming og om det du tror du vet om råvarer og aksjer, faktisk stemmer.

– Demokontoen er en nesten fullverdig versjon av vår prisbelønnede plattform, men du handler ikke med ekte penger. Den er nesten helt lik en reell handelskonto, med samme kurser og verktøy, sier Chanine Toth, Marketing Manager – Scandinavia i CMC Markets.

Du trenger ikke ha lang erfaring for å handle med aksjer, råvarer eller valuta på en demokonto. Tvert imot - den er skreddersydd for den som for første gang ønsker å teste ut trading risikofritt med virtuelle penger.

– En demokonto gir deg mulighet til å handle hele produktspekteret vårt, som er aksjer, valuta, rentepapirer, råvarer og indekser. Man får prøvd ut funksjonaliteten og de forskjellige modulene i plattformen, sier Toth.

Slik fungerer handel med CFD-er

En CFD er en avtale om verdiendringen i for eksempel en aksje, råvare, valuta eller aksjeindeks mellom tidspunktet en kjøper kontrakten på og tidspunktet en selger kontrakten. Gir ikke fysisk eierskap til det underliggende instrumentet, men eksponerer deg mot kurssvingningene i det aktuelle markedet.

En av de viktigste fordelene ved CFD-handel er at du kan handle på margin eller gire investeringen – som betyr at du kan trade uten å legge ut hele verdien av posisjonen og dermed får du frigjort midler du kan benytte til andre investeringer.

Klikk her for å prøve CFD-handel på en demokonto.

Hun understreker at demokontoen er for dem som ønsker å teste ut plattformen, eller teste og utvikle strategier, uten å sette ekte penger på spill.

Slik kan du også få fasiten på om du har de kunnskapene du kanskje tror, når det kommer til å utnytte svingningene på verdens børser, råvare- og valutamarkeder.

CMC Markets er nemlig eneste tilbyder av handel med CFD-er med kontor her i landet. Denne typen verdipapirhandel gir deg muligheten til å ta større posisjoner enn det du har innestående på konto da du handler på margin. Det er viktig å være oppmerksom på at av denne grunnen er det også større risiko forbundet med disse produktene enn for eksempel tradisjonell aksjehandel. Samtidig er også gevinstpotensialet større.

Under får du en trinn-for-trinn innføring i hvordan demokontoen fungerer.

Her kan du åpne demokonto hos CMC. 

CFDer er komplekse finansielle instrumenter, og investeringer i disse innebærer høy risiko for å tape penger raskt, grunnet giring. 72% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler i disse produktene. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

6 trinn for enkelt å komme i gang med demokonto:

1. Alle kan åpne en demokonto, lære om tradingplattformen og teste ut strategier i ubegrenset tid. Eneste unntaket er at når det gjelder aksjer er kursene kun tilgjengelige i syv dager.

Selv om du ikke har noe erfaring med trading kan du prøve deg frem, og det er helt kostnadsfritt. Pengene du bruker er virtuelle, og det oppleves som at du handler på samme vilkår som på en livekonto.

Hvis du skulle lure på noe underveis, kan du kontakte CMCs kundeservice , som holder til i Oslo. CMC Markets holder ukentlig kostnadsfrie webinarer som alle kan melde seg på som gir deg en innføring i CFD-handel generelt, og spesielt når det gjelder deres plattform.

CMC Markets sin plattform. (Foto: 01.12.2021)

2. Opprett bruker på demokontoen

Logg inn med brukernavn og passord. Første gang du logger inn på plattformen kan du se en rekke forhåndsinnstilte arbeidsflater du kan velge mellom. Bruk hovedverktøylinjen for å navigere deg rundt. Her kan du søke etter produkter, opprette favorittlister, bruke tradingverktøy, se kontodetaljer og overføre mer virtuelle kroner om nødvendig.

Oversikt over verktøy og funksjoner på CMCs plattform.

3. Du kan lage ditt eget oppsett fra begynnelsen ved å velge en blank arbeidsflate.

Under biblioteket finner du et bredt utvalg av produkter, eller du kan søke etter et bestemt produkt. Du kan også filtrere etter produkttype, som for eksempel råvarer, valuta, aksjer, rentepapirer eller indekser.

4. Via produktmenyikonet får du tilgang til ulike funksjoner.

Etter at du har valgt ditt produkt kan du finne disse funksjonene i plattformen og dette betyr de ulike:

Ordrevindu: Viser kjøp og salgskurs, ordretype, marginkrav samt risikostyringsvalg. Det er også her man gjennomfører handler og/eller legger ordre.

Chart: Viser den nåværende kurs og den historiske kursutviklingen grafisk og i tillegg en rekke tekniske indikatorer og tegneverktøy.

Kurspanel: Viser kjøps- og Salgspriser, daglig høy og lav i tillegg til real-time spread.

Oversikt: Viser marginkrav, finansieringskostnader, posisjonsgrenser, spread, kurtasje og mye mer.

Kundesentiment: Forteller hvor mange av CMCs kunder er long eller short i produktet (ikke tilgjengelig på demokonto).

Reuters: Viktige kursdrivende nyheter i realtid (ikke tilgjengelig på demokonto).

Chartforum: Et slags sosial medie forum for dem som er opptatt av teknisk analyse

Ordreinnstillinger: Her kan du skreddersy ordreinnstillingene dine akkurat som du vil ha det. Både med tanke på risikostyring og standard ordrestørrelser og mer.

CMC Markets

Har over 30 års erfaring med CFD-handel og eneste CFD-leverandør med kontor i Norge. Selskapet er børsnotert i England og er en av verdens ledende CFD-leverandører på nett. Den norske virksomheten er under tilsyn fra Finanstilsynet og er medlem av Verdipapirforetakenes Forening.

Klikk her for å lese mer om CMC Markets og hvilke muligheter de kan gi deg som investor.

5. Hvert produkt har kjøps- og salgskurs i realtid.

Når du skal plassere en ordre, ta utgangspunkt i kjøpskurs hvis du tror kursen kommer til å stige, og salgskursen hvis du tror den kommer til å falle. Når du klikker på kursen åpner du et ordrevindu. Det viser produktnavn, salgs- og kjøpskurs, spread og retningen på handelen. Velg størrelsen på handelen din i enheter eller beløp. Når du er klar til å plassere en handel, trykker du på ordreknappen nederst. Alle detaljer om handelen din vil være synlige.

Øverst i høyre hjørne av plattformen ser du ditt kontosammendrag, her vil du se om du ligger totalt sett i gevinst eller tap, hvor mye ledig kapital du har til nye posisjoner og mer.

6. Når du har skaffet deg nok erfaringer via demokontoen, og føler deg komfortabel, kan du prøve deg på en livekonto og investere med ekte penger. Du kan alltid kontakte CMC Markets ved eventuelle spørsmål!

CFDer er komplekse finansielle instrumenter, og investeringer i disse innebærer høy risiko for å tape penger raskt, grunnet giring. 72% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler i disse produktene. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Annonsørinnhold