<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Agenda

Annonsørinnhold

Annonsørinnhold

2021 Monaco Grand Prix Foto: Steve Etherington

Her er det forbudt å gjøre feil

2021 Monaco Grand Prix Foto: Steve Etherington

Formel 1 er skapt for ekstrem fart og presisjon. Det er heller ikke bare de som suser rundt i over 300 kilometer i timen som må levere raskt og presist.

Ekstrem presisjon og hastighet er viktig for de som utvikler og vedlikeholder F1-bilene, derfor er kvaliteten på fjerntilgangen en stor konukrransefordel.

Formel 1 er sett på som den mest prestisjefylte racingserien gjennom bilsportens historie. Den er global og millioner av mennesker følger hvert løp på tv eller via streaming. 1,5 milliarder mennesker ser løp i løpet av sesongen. Det de ser er verdens raskeste racingbiler, teknologi og førere med riktig raske reaksjonsevner. Og alt det som følger med handlingene til favoritt-teamet. Men hvordan får all denne ekspertisen og teknologien plass på noen få kvadratmeter i en F1-garasje?

2021 Monaco Grand Prix - LAT Images

De siste ti årene har Mercedes-AMG Petronas vært det mest suksessfulle teamet, de vant både førermesterskapet og konstruktørmesterskapet i årene 2014 til 2020. Bilen Lewis Hamilton og George Russell kjører er utviklet i Brackley i England. Stedet ligger rundt 10 mil nord vest for London. Der er teamets ingeniører og eksperter samlet. Når det er Formel 1 weekend en eller annen plass i verden, er også en del av Brackley representert på banen.

Teknologioverføring mellom lag og partnere

F1-bilenes motorer og chassisteknologi er softisikert og ekstremt krevende og bare noen få mennesker er akkreditert til å nærme seg bilene når det er løp. Derfor benytter Mercedes-teamet seg av TeamViewers fjerntilgangs-software i sin kamp for å vinne tidels sekunder i den tette kampen mot sine argeste konkurrenter. I racingverden er dette kjent som verdens raskeste laboratorie. Det finnes ikke rom for å gjøre feil og takket være sin pålitelighet og spekter av tjenester er TeamViewer godt etablert i Mercedes-teamets arbeidsflyt.

2021 French Grand Prix, Lewis Hamilton - LAT Images

Det fem år lange partnerskapet mellom de to selskapene ble forlenget inn i 2021. Sponsoratet, er ikke bare for å vise frem varemerket.

- I dag handler det mer om overføring av teknologi mellom laget og dets partnere og det er ekstremt verdifullt for alle som er involvert, sier Mercedes legendariske teamsjef, Toto Wolff og legger til:

- TeamViewer har gjort det mulig for oss å fortsette utviklingen av bilene med hjelp av fjerntilgang og samtidig styrke teamet som reiser verden rundt. De reiser da rundt med all kraften som er i teamet som er hjemme i England.

2021 Monaco Grand Prix, Saturday - Steve Etherington

Mer innsikt på kortere tid

Det er ikke bare på løpsdager, når ingeniører i pitlane og deres kollegaer som er med via fjerntilgang ser ned i en motor sammen, at software fra Göppingen baserte TeamViewer er til stor hjelp. Spesielt under pandemien og nå i ettertid har gjengen ved Brackley brukt TeamViewer til en rekke viktige oppgaver.

Melanie Rogers er mangeårig test-og utviklingsansvarlig og hun kan jobbe langt mer effektivt med fjernteknologi tilgjengelig. Med TeamViewer kan hun kjøre materialtester over natten på en tilkoblet maskin i Brackley-laben og kontrollere det hele hjemmefra.

- Slike tester tar ofte åtte til ti timer og om jeg bruker testutstyret om natten, er det tilgjengelig for andre tester på dagtid, forteller Ridgers.

Hun forteller at dette gir teamet store fordeler og at dette kun kan gjøres ved hjelp av softwareløsningene fra TeamViewer.

- Nå får vi mer innsikt på kortere tid, sier hun.

BLI MED PÅ INNSIDEN: Se hvordan Melanie Ridgers og kollegaene i Mercedes AMG-PETRONAS jobber.

Bruken av TeamViewer har gitt en stor samlet fordel ved at det nå er langt kortere distanser de ansatte i teamet må reise. Dette passer godt inn i Mercedes-AMG-Petronas F1 teams arbeide med å redusere karbonavtrykket. TeamViewer gir de ansatte muligheten til å jobbe mer hjemmefra og det gir samtidig muligheten til å redusere antallet mennesker som må reise verden rundt til de forskjellige banene det blir avholdt hard racing på søndager.

2021 French Grand Prix - Wolfgang Wilhelm

Les mer innhold fra TeamViewer
Annonsørinnhold