<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Agenda

Annonsørinnhold

Annonsørinnhold

Sertifisert: - Det at vi tar vare på bærende elementer i betong og mur var det som ga oss mest poeng i prosessen med å bli sertifisert til BREEAM Excellent, sier daglig leder Olav Engebret Thon.

Vertikal fleksibilitet – midt i Oslo

Den ligger bare et steinkast fra Akerselva og er omgitt av kafeer, restauranter og et yrende folkeliv. Når Hathon Eiendom ferdigstiller Hausmanns Hus i april neste år vil Oslo sentrum bli enda litt triveligere.

– Hausmannskvartalet har jo vært et begrep, og dette har kanskje blitt mer byutvikling enn vi først hadde tenkt oss, sier daglig leder Olav Engebret Thon.

Bygget som tidligere huset Utlendingsdirektoratet blir nå åpnet opp på en helt annen måte enn det man ser i området for øvrig. Sammen med blant annet ny mathall i Torggata, Vega Scene og et rikt utvalg serveringstilbud blåses det nytt liv i gatebildet.

– Vegen opp til Vulkan og Grünerløkka er kort, og langs Akerselva som renner like ved går mødre og triller barnevogn. Når dette bygget kommer på plass blir det enda et friskt pust, et tilbud som ikke har vært der tidligere, sier Thon.

Halvparten allerede utleid: Akershus Eiendomsmegling står for utleie av nye Hausmanns Hus som åpner i april 2023

Atrium og sykkelparkering

Med seg på laget har han entreprenøren J.I. Bygg, Hille Melbye arkitekter og Pil Interiørarkitektur og Design.

– Dette er samme mannskapet vi hadde da vi rehabiliterte Rådhusgaten 2. Vi ønsker å gjenskape noen av den suksessen vi hadde der, sier Thon.

Bygget i åtte etasjer får et totalareal på nær 11.000 kvadratmeter og kan romme 600 arbeidsplasser. Fleksible arbeidsetasjer bygges rundt et åpent atrium der første etasje vil romme cafe, personalrestaurant og møteromssenter. I underetasjen er det lagt opp til 120 sykkelplasser og romslige garderobeanlegg. Hausmanns Hus skal være et sted hvor folk skal glede seg over å komme på jobb.

– Vi har lagt vekt på arbeidssoner oppover i etasjene som er lyse, hyggelige og ikke minst trygge å bruke. Vi startet planleggingen av bygget før Covid, men pandemien har virkelig vært en katalysator for viktigheten av å ha en arbeidsplass der man er bevisst på at de ansatte skal føle seg trygge på jobben, forteller Thon.

Trygge arbeidsplasser

Smittevern har derfor fått et særskilt fokus i det nye bygget.

– Pandemien vil gå over, men vi har lært noe av Covid. Vi gjennomførte en workshop med Norconsult der vi fant fram til kritiske funksjoner som vil være viktige også når Covid er borte. Her står håndhygiene og berøringsfrie innganger sentralt. Folk skal kunne komme inn fra gata og bevege seg helt inn i egne kontorlokaler uten å berøre dører og håndtak. Man finner mulighet til håndvask ved innganger og trappekjerner, og alle toalettdører er berøringsfrie. Slik skaper man trygghet og reduserer sykefraværet, sier Thon.

Som første eiendomsselskap i Norge har Hathon inngått avtale om sertifisering av Hausmanns Hus med Smart Building Certification.

– Vi er nå de første i Norge som har et sertifisert smartbygg, der en uavhengig tredjepart har gått gjennom bygget og planene. Vi har satt veldig tydelige krav til våre leverandører, der vi rigger bygget for å være moderne ikke bare neste år, men de neste ti årene, sier Thon.

Annonsørinnhold