<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EU krever strakstiltak fra IT-selskap

EU-kommisjonen beordrer den amerikanske databrikkeprodusenten Broadcom til umiddelbar stans i det EU mener er konkurransehemmende handelspraksis.

    Publisert 16. okt. 2019 kl. 17.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 199 ord
    I TRØBBEL: EU-kommisjonen mener databrikkeprodusenten Broadcom har en konkurransehemmende handelspraksis. Foto: AP

    EUs gransking av teknologiselskapet er ennå ikke avsluttet, men EU har gått til det uvanlige skrittet å kreve umiddelbare tiltak.

    Konkurransekommissær Margrethe Vestager advarer om at Silicon Valley-selskapets praksis «trolig vil, i fravær av inngrep, skape alvorlig og irreversibel skade på konkurransen».

    – Vi har sterke indikasjoner på at Broadcom, verdens ledende leverandør av brikkesett til bruk i TV-bokser og modemer, er involvert i konkurransehemmende virksomhet, sier hun.

    Broadcom opplyser at selskapet kommer til å anke beslutningen i europeiske domstoler, og at selskapet «i mellomtiden vil etterfølge kommisjonens ordre».

    EU-kommisjonens gransking av Broadcom dreier seg om selskapets svært utbredte brikkesett i TV-er, TV-bokser og modemer i datautstyr og som gjør det mulig for både husholdninger og næringsliv å tilgang til internett.

    Kommisjonen opplyser at den har fått tilgang til informasjon om at Broadcom kan ha stilt krav til selskaper om å kun kjøpe produkter fra Broadcom, eller gi dem rabatt og andre fordeler hvis de kjøper Broadcom-produkter i stort volum.

    Kommisjonen har også opplysninger om at Broadcom kan ha koblet ulike produkter i pakkeløsninger eller med overlegg undergravd kompatibilitet mellom Broadcom-produkter og andre produkter.

    Broadcom har fått 30 dager på seg til å gjennomføre endringene.