<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storeier tar flere plasser rundt styrebordet

De nye navnene rundt styrebordet er Brian Laibow og Dawna Men. Fra før sitter Arne Blystad i Star Bulk Carriers-styret.

    Publisert 23. jan. 2020 kl. 15.35
    Oppdatert 23. jan. 2020 klokken 15.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 240 ord
    ARNE BLYSTAD OMBORD: Star Bulk Carriers har en flåte bestående av 116 tørrlastfartøyer i størrelser på mellom 52.000 og 210.000 dødvekttonn. Her er newcastlemax-fartøyet «Star Virgo» på 207.810 dødvekttonn, som sto ferdig i 2017. Rederiets styre består nå av ti medlemmer, inkludert Arne Blystad. Foto: Star Bulk Carriers

    Greske Star Bulk Carriers, som er notert på Nasdaq Global Select Market med sekundærnotering på Oslo Børs, har kunngjort at Brian Laibow er nytt styremedlem i tørrlastrederiet.

    Laibow vil også inngå i selskapets nominasjons- og corporate governance-komité.

    Han kommer inn i styret ettersom Emily Stephens har fratrådt sine styre- og komitéverv, roller hun hadde hatt siden november 2018.

    Videre opplyser Star Bulk Carriers at fond forvaltet av Oaktree Capital Management har utøvet en rett til å utnevne et ekstra styremedlem, i henhold til en avtale fra juli 2014.

    Oaktree Capital Management er største eier i Star Bulk Carriers med 40,3 prosent av aksjene.

    3 x Oaktree og Blystad

    Deres valg har falt på Dawna Men, som blir Oaktrees tredje representant i Star Bulk Carriers-styret.

    Både Laibow og Men er ansatt i Oaktree. Styremedlem Mahesh Balakrishnan er også tilknyttet Oaktree.

    Styret i Star Bulk Carriers består nå av ti medlemmer. Det ledes av Spyros Capralos og består forøvrig av blant andre rederiets adm. direktør, Petros Pappas, samt Arne Blystad og Tom Søfteland.

    Rederiet tok over Blystads Songa Bulk i 2018, og fikk med det sin sekundærnotering i Oslo samt 15 nye tørrlastskip i flåten.

    På Oslo Børs torsdag handles Star Bulk Carriers-aksjen ned mer enn 6 prosent, på det som er en rød dag for tørrlastaksjer og resten av shippingsektoren. En times tid før børsslutt står aksjen i 85,40 kroner.