<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus: Nå er produksjonskutt et must

Oljeprisen klatrer oppover onsdag morgen.

    Publisert 4. mars 2020 kl. 07.52
    Oppdatert 4. mars 2020 klokken 07.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 234 ord
    OPP: Oljeprisen klatrer onsdag morgen. Foto: Iván Kverme

    Brent-oljen er onsdag morgen opp 1,41 prosent til 52,59 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,52 prosent til 48,05 dollar fatet.

    Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,47 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.

    Opec og Opec+ vil torsdag og fredag møtes, og det er forventet at det vil vedtas et produksjonskutt på ytterliger 1,0 million fat pr. dag. Allerede er det vedtatt kutt på 1,7 million fat frem til slutten av mars.

    Pareto Securities mener ifølge TDN Direkt at det ikke blir en lett oppgave for Opec fremover, ettersom gruppen må bli enige om dypere kutt for andre kvartal etter lagerbygging i første kvartal. De mener også at Libya er et enormt «wild card».

    «Avgjørelsen fra Opec+ ville blitt mest meningsfull dersom Saudi-Arabia forpliktet seg til å kutte produksjonen proporsjonalt til enhver oppblomstring i libysk produksjon», skriver de i en oppdatering, ifølge nyhetsbyrået.

    Meglerhuset estimerer at i tillegg til å forlenge den eksisterende kuttavtalen, så må Opec+ være villige til å kutte 1,25 millioner fat pr. dag eller mer for å kompensere for en full innhenting i Libysk produksjon samt å balansere andre kvartal.

    Barclays poengterer ifølge TDN Direkt i en oppdatering at det er vanskelig å anslå det eksakte etterspørselsbortfallet som følge av coronaviruset, samtidig som de påpeker at innhentingen i libysk produksjon også er uklar.

    «Overtilbudet i andre kvartal trengte noen tunge løft fra gruppen allerede før coronavirusutbruddet, men nå er det et must», skriver Barclays.