<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ap vil kutte i konsulentbruken – sliter selv i Oslo

Arbeiderpartiet vil at staten skal redusere bruken av konsulenter med 2,4 milliarder kroner. I Ap-styrte Oslo har konsulentbruken økt de siste årene.

    Publisert 7. des. 2020 kl. 06.50
    Oppdatert 7. des. 2020 klokken 06.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 190 ord
    KREVER KUTT: Arbeiderpartiets Masud Gharahkhani sier staten bør redusere bruken av konsulenter med 2,4 milliarder kroner. Foto: NTB

    – Vi skal bruke skattebetalernes penger på velferd og bedre tjenester, og ikke på å feite opp kontoene til konsulentbransjen, sier stortingspolitiker Masud Gharahkhani (Ap) til Dagsavisen.

    I sitt alternative statsbudsjett fra november omfordeler partiet nærmere 8 milliarder kroner i forhold til regjeringens budsjett. Ett av forslagene er å kutte 2,4 milliarder i planlagt konsulentbruk for å gi rom for flere ansettelser.

    Staten brukte første halvår 1 milliard kroner mer på konsulenttjenester enn i samme periode i fjor, skrev Dagbladet i august. Mesteparten gikk til samferdsel og utvikling av programvare og IKT-løsninger.

    – Vi må heller bruke pengene på å bygge opp egen kompetanse, det vil gi både billigere og bedre tjenester, sier Masud Gharahkhani.

    I det alternative budsjett skriver Ap at Oslo kommune kan vise til innsparinger på rundt 1 million kroner per konsulent som byttes ut med en fast ansatt.

    Men Oslo kommune har hatt en eksplosiv vekst i konsulentbruken siden Arbeiderpartiet, MDG og SV overtok byrådsmakten i 2015. I løpet av bare fire år har utgiftene til konsulenter økt med mer enn 50 prosent – fra 1,5 milliarder kroner i 2015 til nærmere 2,3 milliarder kroner i 2019, skrev NTB i september.

    (©NTB)