<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
RIKTIG STØRRELSE: Certina DS Action Diver 38 mm innfrir entusiastenes ønske om et mindre dykkerur.

Denne klokken følger en av de hotteste trendene nå

Certina viser at en halv centimeter fra eller til kan ha store konsekvenser.

Publisert 4. mars 2021 kl. 15.21
Oppdatert 4. mars 2021 klokken 15.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 415 ord

For mange nordmenn er Certina det første møtet med sveitsiske armbåndsur. Merket har i en årrekke hatt et rykte for høy kvalitet og presisjon pr. krone, men har ofte slitt med å vekke sterke følelser blant de klokkeinteresserte.

De seneste årene har imidlertid Certina gjort flere smarte grep for å skape mer begeistring blant entusiastene.

Slanket dykkeur

DS Action Diver 38 mm går definitivt inn i rekken av disse. Størrelsesmessig er modellen en slags lillebror til dykkeruret DS Action Diver, men årets nyhet kan fort vise seg å bli den mest suksessrike i søskenflokken. For utenforstående kan en reduksjon i diameter fra 43 til 38 mm virke triviell, men for kresne entusiaster kan en halv centimeter utgjøre forskjellen mellom «go» og «no go».

Mindre størrelse forbindes gjerne med diskresjon og bedre bærekomfort, men har de seneste årene også vært en tydelig trend i entusiastmarkedet. Samtidig trekker de nye dimensjonene Certina nærmere klassiske dykkerur og ettertraktede modeller som Rolex Submariner og Tudor Black Bay Fifty-Eight. Kanskje har også de to sistnevnte inspirert designen, men vi skal heller ikke glemme at små forskjeller mellom merker og modeller er et svært vanlig fenomen i kategorien dykkerur.

RIKTIGE FARGER: Blått på blått er for tiden en svært populær konfigurasjon for denne typen klokker.

Fire utgaver

Nykommeren fra Certina kommer i fire ulike varianter, fordelt på to stålmodeller med blå eller svart urskive, samt to i «two-tone» stål/gull (PVD) med grønn eller svart skive. DS Action Diver 38 mm er designet i tråd med Certinas DS-konsept, som innebærer en robust konstruksjon med skrukrone, skrudd baklokk, ripesikkert safirglass og 300 meters vannresistens. For «Diver» er ikke bare et tøft modellenavn med de riktige assosiasjonene, men reflekterer faktisk at klokken innfrir ISO 6425-standarden for dykkerur.

På innsiden av DS Action Diver 38 mm sitter et Powermatic 80.611, som tilhører den seneste generasjonen mekaniske urverk produsert for Certina av søskenselskapet ETA. Urverket er utstyrt med en balansefjær av den nye titanlegeringen Nivachron, som i tillegg til høy stabilitet ved temperaturendringer også har svært gode antimagnetiske egenskaper. Powermatic 80.611 byr også på automatisk opptrekk, og har en gangreserve på hele 80 timer.

På plass i Norge

Certina DS Action Diver 38 mm starter på konkurransedyktige 8.390 kroner veiledende, og ifølge merket er klokkene allerede på plass hos norske forhandlere.

For mange klokkeinteresserte har Certina vært en del av starten på hobbyen, men sjelden vært med videre på reisen. Kanskje kan det fort bli en endring på dette nå.