<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Sementerer en ny sesong i den kalde krigen

Ipek Ozkardeskaya i Swissquote Bank bekymrer seg etter den første telefonsamtalen mellom Joe Biden og Xi Jinping.

    Publisert 12. feb. 2021 kl. 09.07
    Oppdatert 12. feb. 2021 klokken 09.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 209 ord
    RISIKOFAKTOR: Handelskrigen mellom USA og Kina er ikke i nærheten av å lettes, mener Swissquote Bank. Her Kinas president Xi Jinping. Foto: Bloomberg

    USAs president Joe Biden hadde i går sin første kontakt med Kinas president Xi Jinping. Dette ser ikke ut til å ha bekymret investorene for mye.

    Senioranalytiker Ipek Ozkardeskaya i Swissquote Bank er overrasket.  

    «Ifølge Reuters varte telefonsamtalen i rundt to timer, og Biden konkluderte med å fortelle pressen at «Kina vil spise lunsjen vår hvis vi ikke tar grep». Disse ordene sementerer trolig den nye sesongen i den kalde krigen mellom de to landene, og bør tynge utsiktene til global vekst ytterligere», skriver hun i en oppdatering fredag.

    – Bør tynge aksjer fremover

    Og fordi Federal Reserve allerede er ultrastøttende, er det ifølge analytikeren ikke en gang grunn til å juble over de dårlige nyhetene. 

    «Denne gang er også medaljens bakside vel så dårlig. For to uker siden så vi at finansminister Janet Yellen kritiserte Kina for krenkende atferd. Denne gang setter Biden-administrasjonen den tonen at handelskrigen ikke er i nærheten av å lettes, og det kan koste begge parter både lunsjen og middagen», fortsetter Ozkardeskaya. 

    «Sistnevnte er en risiko som henger i luften for globale aksjer, og bør tynge aksjeverdsettelser så snart investorer bestemmer seg for å se over sine positive briller og innser at virkeligheten ikke er så rosenrød», heter det videre.