<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Markedene frykter at Biden overdriver

Strategene Erik Bruce og Joachim Bernhardsen i Nordea mener vaksinering av befolkningen vil bidra til forbedring i økonomisk aktivitet.

Publisert 13. feb. 2021 kl. 15.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
OPTIMISTISK: Sjefstrateg Erik Bruce i Nordea Wealth Management tror vaksinering vil hjelpe økonomien sterkt tilbake. Foto: Ivan Kverme

«Biden vil presse gjennom en stor stimulanspakke ved å bruke det demokratiske flertallet i Kongressen. Markedene frykter imidlertid at Biden overdriver, og inflasjonsforventningene i markedet traff det høyeste nivået siden 2014 denne uka», skriver strategene Erik Bruce og Joachim Bernhardsen i en rapport fra Nordea.

Strategene peker også på et godt risikosentiment i markedene og en oppgang for S&P 500-indeksen i løpet av uka. Mens Nasdaq-indeksen steg 1,7 prosent, klatret S&P 500-indeksen 1,2 prosent i løpet av uka. 

«Sysselsettingen i USA er fortsatt 6 prosent under nivået før korona, men det er viktig å ikke glemme den raske forbedringen i arbeidsmarkedet som fulgte etter at økonomien åpnet etter den strenge nedstengningen i vår. På det verste var sysselsettingen ned 15 prosent».

Forbedring i økonomisk aktivitet

Selv om nye mutanter og langsommere vaksinering har skapt usikkerhet, forklarer duoen at vaksineringen av befolkningen vil bidra til en forbedring i økonomisk aktivitet. Bruce og Bernharden minner likevel på at økonomisk gjeninnhenting avhenger av vaksinering.

«Når vi har vaksinert de sårbare delene av befolkningen, vil dødsfall og sykehusinnleggelser synke, og frykt og restriksjoner vil ikke lenger hemme økonomisk aktivitet. Da vil den svake delen av økonomien komme sterkt tilbake.