<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
NABOLAGSRESTAURANT: Gregory Paul har overtatt lokalene til tidligere Holgerslyst Café.  Foto: Iván Kverme

Ullerns nye trekkplaster

Den nye nabolagsrestauranten La Maison kan friste med franske bakevarer, gode lunsjretter og en idyllisk uteservering.

Publisert 11. juni 2021 kl. 20.00
Lesetid: 4 minutter
Artikkellengde er 886 ord

På haugen rundt Ullern kirke bugner det av grønt. I et fredelig og stille nabolag utenfor Oslo sentrum strømmer mennesker til kirken onsdag formiddag. Men noen av dem går ikke opp bakken til det hvite kirkebygget. En del beveger seg i motsatt retning, mot et nyåpnet restaurantlokale som ligger vegg i vegg med menighetshuset i Holgerslyst Allé. 

La Maison 

 

La Maison på Ullern byr på enkle lunsjretter og mer avansert middagsservering. Gode, rene smaker og mange lokale råvarer gir en god opplevelse, men det mangler det lille ekstra for å nå helt opp.

  • Sted: Holgerslystveien 22, 0280 Oslo.
  • Tid før maten kom: 10 minutter.
  • Pris lunsjretter: 70 til 215 kroner.
  • Besøkt: Onsdag 9. juni.
  • Terningkast: 4.

På innsiden står kokken Gregory Paul bak disken. Han er opprinnelig fra Frankrike og har jobbet under Eyvind Hellstrøm på Bagatelle, samt vært restaurantsjef på både Kolonihagen og Ylajali. Han er også kjent som dommer i tv-suksessen Masterchef. 

Og nå har han åpnet sin egen restaurant sammen med konen Natalia, midt mellom Bestum barneskole, hvite villaer og Radiumhospitalet. Den har fått navnet La Maison.

Paul har tidligere uttalt til bladet Kapital at han ønsker å drive en uformell nabolagsrestaurant med lokale råvarer. Og 15. april åpnet de dørene for første gang, kun med takeaway i første omgang. Men nå er de igang for fullt, med sitteplasser og bordservering. Og lunsjguiden er på vei opp steintrappene.

Bøffelmozzarella og skagenrøre

Uteserveringen ved det hvite funkisbygget er en prima lokasjon en varm sommerdag, omkranset av den svale skyggen til store trær. 

NYÅPNET: I april åpnet La Maison dørene for første gang på Ullern. Foto: Iván Kverme

– Jeg liker at Paul faktisk har gått for en nabolagsrestaurant i sitt eget nabolag. Det er bra at ikke alle nye steder skal ligge på Grünerløkka eller i Oslobukta, sier Long.

Short nikker.

På kveldstid serverer de ofte en fast treretters, laget på sesongens ingredienser. På dagtid er det derimot noen enklere retter som står på menyen. Et utvalg pizzaer, sandwicher og bakevarer fra et lokalt, men selvfølgelig fransk, bakeri ved navnet Le Pain. 

– Jeg tenkte egentlig å kjøre en sandwich med parmaskinke, melon og bøffelmozzarella, men den ene pizzaen høres for god ut til å droppe, sier Short etter å ha sett litt mer på menyen.

– Det er et tydelig fransk preg her med både franske bakevarer, juicer og servitører. Men så tilpasser de seg det norske markedet ved å legge til skagenrøre. Jeg liker det, svarer Long.

Ullerns nye familiebedrift

De to holder temaet til Frankrike med økologisk, fransk juice fra Alain Milliat.

På nabobordet finner to eldre karer med hver sin tennisracket i sekken plass. De knekker opp noen franske pils og vinker over et par bekjente forbipasserende. På et annet bord sitter tilsynelatende en far og tenåringssønn. 

VELSMAKENDE: Lunsjduoen falt for den enkle, men svært gode lunsjen med skagenrøre, laks og rogn. Foto: Iván Kverme

– Trivelig. Jeg liker denne atmosfæren, sier Short.

– Men selv om aksenten til de som jobber her og innholdet i menyen peker mot Frankrike, synes jeg de typisk norske, grå hagemøblene i plast er ganske upersonlige. Få inn noe smijern, treverk og rotting, proklamerer Short videre og gestikulerer med armene. 

Midt på treet-møbler til side. Raskt kommer det lunsjduoen har identifisert som kokkens kone, Natalia, med maten på bordet.

Long blir servert hjemmelaget skagenrøre, laks, rogn og toast pent dandert hver for seg på tallerkenen. En sitronbåt ligger pent plassert ved siden av.

– Den rognen der skinner som rav i solen altså, sier Short misunnelig.

Pizzaen hans ser ikke mindre fristende ut. Tomatsaus, pesto, løk, zucchini, oliven og mozzarella.

– Skagenrøren er nydelig. Kremete, og med gode krepsehaler og reker. Det funker bra at de ikke har gått for en kjedelig loff, men heller valgt et grovere brød, sier Long fornøyd. 

UTESERVERING: La Maison på Ullern kan by på blant annet en stor uteservering. Foto: Iván Kverme

Shorts «estate»-pizza har en flott, luftig og jevnt stekt bunn. Smaken er mild og god.

– Men jeg kunne godt tenkt meg litt mer punch her. Kanskje litt olivenolje med chili. Eller noe annet som kunne laget litt kontrast i smakene.

– Dette er en enkel rett, med gode råvarer som balanserer hverandre fint. De har valgt å bruke både skagenrøre og laks, og det er en veldig god kombo, fortsetter Long om sin lunsjrett.

Franske, men lokale bakevarer

Lunsjkameratene returnerer til kassen for å bestille seg noe dessert. Disken kan diske opp med kanelboller, cookies, den obligatoriske franske croissanten og pain aux raisin. De to returnerer til bordet med sistnevnte og cookies.

– Det er litt irriterende å måtte gå inn for å bestille, uansett om grunnen er at de ønsker det for konseptets skyld eller grunnet coronaen. 

MENIGHETSHUSET: La Maison er lokalisert i samme bygg som Ullern kirkes menighetshus. Foto: Iván Kverme

– Servicen er forøvrig ganske så bra med engasjerte og hyggelige folk, legger Long til.

De to gafler i seg nystekte bakevarer i solen utenfor restauranten.

– Min pain aux raisin er rågod. Dette er absolutt et sted jeg gjerne kommer tilbake til. Men det blir ikke helt toppkarakter på meg enda, utdyper Long.

– Enig. En finfin firer, som fort kan bli fem med noen justeringer. Det kan hende alt kommer til sin rett under middagsserveringen.