<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mohn kjøper aksjer i riggselskap

Frederik W. Mohn har kjøpt 5 millioner Transocean-aksjer.

    Publisert 18. juni 2021 kl. 08.03
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 180 ord
    SITTER I STYRET: Frederik W. Mohn ble eier og styremedlem i Transocean da riggselskapet kjøpte Songa Offshore for noen år siden. Foto: Iván Kverme

    Frederik W. Mohn har ikke gitt opp riggsektoren.

    Gjennom sitt selskap Perestroika har han denne uken kjøpt 5 millioner aksjer i Transocean.

    Etter kjøpet eier han 70,74 millioner aksjer i riggselskapet, og er fortsatt en av de største aksjonærene og sitter som styremedlem i selskapet.

    Aksjene ble kjøpt i to omganger, ifølge en melding til Securities and Exchange Commission (SEC) i USA. Tirsdag kjøpte han 3 millioner aksjer til en gjennomsnittskurs på 4,17 dollar, og onsdag kjøpte han 2 millioner aksjer til en snittkurs på 4,20 dollar.

    Transocean-kursen har utviklet seg bra siden starten av året. Onsdag hadde den steget 80 prosent, men etter at den falt en del torsdag - til 3,87 dollar - er oppgangen nå på rundt 66 prosent.

    Skal selge aksjer for 400 mill. dollar

    Onsdag ble det kjent at Transocean har gitt meglerhuset Jeffries i oppdrag å selge nye aksjer for inntil 400 millioner dollar - tilsvarende rundt 3,3 milliarder kroner.

    Aksjene skal ikke nødvendigvis selges samtidig, men kan bli solgt stykkevis.  

    Transocean opplyste i en melding at pengene skal brukes til nedbetaling eller refinansiering av gjeld, til arbeidskapital, investeringer og til å styrke likviditeten.