<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
PÅ VEI TIL NORGE: Elbilmerket Rivian med blant annet modellen R1T.  Foto: Rivian

Nytt elbilmerke fra USA: Bekrefter viktig nyhet

Det amerikanske elbilmerket Rivian har slitt med forsinkelser, men nå bekrefter de en viktig nyhet for elbilsultne nordmenn.

Publisert 26. aug. 2021 kl. 15.39
Oppdatert 26. aug. 2021 klokken 16.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord

– Jeg kan bekrefte at vi kommer til Norge, sier en sentralt plassert kilde hos det amerikanske bilmerket Rivian. 

Kilden uttaler seg til bransjenettstedet Bilbransje24.no, men vil ikke si noe om når de kommer til Norge, ei heller om hva slags organisering Rivian vil ha i det norske markedet, skriver bransjebladet. Etter sigende skal Rivian ha vært i kontakt med aktører innenfor næringseiendom, på jakt etter lokaler til den planlagte elbilvirksomheten.

Forsinkelser

Bilfabrikanten, med hovedkvarter i Michigan i USA, har foreløpig to modeller på vei mot produksjon, pickupen R1T og SUV-en R1S. Begge utgavene er elektriske, har firehjulsdrift og inntil 643 kilometers rekkevidde. I november 2020 omtalte Finansavisen at Rivian estimerte levering i midten av 2021, men produksjonen kan bli langt tregere enn tidligere ventet.

Selskapet ble opprinnelig etablert i 2009, men først nå i september ventes kundeleveringene av pickupen RT1 å begynne, riktignok i USA. Amazon har på sin side bestilt 100.000 elektriske varebiler for hjemlevering av pakker i tillegg til å ha investert rundt syv milliarder kroner i bilprodusenten. Ford har investert fem milliarder så langt, ifølge Bilbransje24.