<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
HYBRID: Med Vendôme Flex kombinerer Louis Vuitton fleksibiliteten fra joggesko med stilen fra klassiske skomodeller. Foto: Louis Vuitton

Ser ut som dressko, men skal være komfortable som joggesko

Kan produsentene av pensko lære noe av sportsbransjen? Stadig flere prøver.

Publisert 7. sep. 2021 kl. 09.26
Oppdatert 10. sep. 2021 klokken 09.04
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 313 ord

Det er mer en evolusjon enn revolusjon, men den formelle garderoben din er i ferd med å bli stadig likere sportstøyet ditt. Gant har prøvd seg med sykle-til-jobben-skjorter, og norske Lynx Lab har laget teknisk sportstøy forkledd som business casual. 

Fellesnevneren er at de lover mer fleks, sporty følelse og komfort uten at du må se ut som du skal løpe Birken.

Omsider ser det ut til at også skoene kommer etter, og senest ut er Louis Vuitton med serien Vendôme Flex.

Full klassisk

Utseendemessig er dette sko for dem som liker de klassiske linjene i en loafer, derby eller Chelsea-støvel, og franskmennene har virkelig gått full klassisk. Under panseret skilter skoene imidlertid med en rekke tekniske egenskaper som ikke har vært vanlig i skoproduksjon til nå.

Med utgangspunkt i klassisk sydde goodyear welted såler, har LVs ansatte ved Fiesso d’Artico-fabrikken i Italia oppgradert sålene med en ny fleksteknikk.

TRE MODELLER: I første omgang vil skoene komme i tre modeller: Chelsea, loafers og en derby. Foto: Louis Vuitton

Dette er, ifølge selskapet, et resultat av en omfattende jobb med såle, lining, og overlæret er blitt myknet opp.

Kombinert med tekniske, mer fleksible materialer i konstruksjonen er resultatet sko som ser ut dressko, men med samme komfort og fleks som man finner i moderne joggesko.

Derbyen er laget av et enkelt stykke vokset kalveskinn, mens loaferen og Chelsea-støvlen er preget med merkets kjente monogram langs sålekanten.

Folk ønsker mer behagelige sko

En kan selvsagt spørre seg om dette er nødvendig, eller bare nok en markedsføringsgimmick for å selge gamle sko i nye klær. LV er kjent for lær, ikke for å være blant de beste produsentene av sko.

Det Vendome Flex likevel representerer er en fraksjon av et større skifte i bransjen som innebærer at folk ønsker mer behagelige sko. Også når jobben din krever en viss grad av formalitet.