<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
GRANDE: Apple Airpods Max byr på masse lyd og vekt. Foto: Apple

Nye AirPods Max: Apples tungvekter sparker fra seg

Apple AirPods Max er et deilig, renspikket luksusprodukt rettet mot en helt spesifikk målgruppe.

Publisert 23. sep. 2021 kl. 16.38
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 480 ord

En stor del av Apples produkter var i mange år forbeholdt die-hard fans. Men så kom iPhone, iPad og etter hvert ble Macbook Pro like vanlig som PCen på norske kafeer og forelesningssaler.

Etter å ha surret rundt med selskapets premium-hodetelefoner AirPods Max på hodet, er det imidlertid klart at Apple ikke helt har glemt sin egen menighet. Et par hodetelefoner som på flere måter sprenger skalaen for lyd i bøyle på hodet, på godt og vondt.

Der de andre velger plast, velger Apple ubesudlet og stilrent børstet stål. Der konkurrentene velger sammenleggbare, runde etuier i liksomskinn, har Apple valgt et utradisjonelt etui som blir kalt «BH-en». (Det gjør ikke en særlig god jobb med å spare plass heller). Apple har også gitt beng i alle som ikke har en iPhone, med en tilkobling som er fantastisk smooth i egen bakgård og ditto kronglete på andre ikke-iOS enheter.

Veldig bra for fansen. Veldig Apple.

Men selv om folk gjør narr av Apples etuier, anklager selskapet for markedsmanipulasjon av eget økosystem, og drømmer seg tilbake til da Steve Jobs fortsatt var primus motor i selskapet, kommer man ikke unna at AirPods Max er et fantastisk sett hodetelefoner.

Balansen mellom lydkvalitet, støydemping og variasjon i ulike frekvenser gir regelrett mange av konkurrentene juling, selv i det øvre sjikt.

Lydbildet er bredt, altoppslukende og er nøye balansert mellom skarpe diskanter, jevne mellomtoner og kraftige bassfrekvenser. Støydempingen er også på nivå med det beste fra Sony, Bose, Jabra og EPOS.

Apple AirPods Max

 

PLUSS

 Strålende lyd

Rent og pent design

Superenkelt i bruk med iOS

MINUS

 Trøblete på Andriod

Høyt priset 

Tungt

Men så er også lyden og hodetelefonenes kvalitetsfølelse AirPods Max’ store pluss.

Noen hakk i ripa er det. Apple mener kvalitetene nevnt over er verdt 5.500 kroner. Ikke at det nødvendigvis velter familieøkonomien, men spørsmålet er hva du faktisk får.

Som nevnt låter de fantastisk, men mulighetene til å trikse og mikse for hardbarkede audiofile er ganske begrenset. Du kommer heller ikke unna størrelsen, og at de veier tungt på hodet. Komfortable nok i bruk, men kan bli i overkant tunge om man er av typen som blir sliten av å ha på hodetelefoner i lengden. 

Den største utfordringen er egentlig hvor de passer inn. Med et såpass grandiost design vil det være i overkant av hva folk aksepterer å bruke ute blant folk. Spesielt når du får to sett AirPods Pro øreplugger til samme prisen.

Så hvem er de for? 

AirPods Max er et skamløst og rendyrket luksusprodukt. Ikke godt nok for de aller mest kresne, og for dyrt sammenlignet med hva du får fra tilsvarende og mindre kostbare konkurrenter. Og likevel fortsatt veldig bra.

Med andre ord er dette et produkt for dem som bare må ha det. Som ønsker å eie noe litt «eget», og setter pris på rent design, sømløs tech og tungtveiende lyd. Også kalt Apple-fans.

Pris: 5.500 kroner.