<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
KOSTBAR ELEGANSE: Patek Philippe har alltid vært eksklusivt, men noen av dem er mer eksklusive enn de andre. Til venstre er den omtalte kronografen med evighetskalender (ref. 2499). Til høyre: Et av auksjonens andre høydepunkter, en Patek Philippe ref. 2497 i hvitt gull. Sistnevntes øvre estimat er hele 3,2 millioner dollar.   Foto: Phillips

Patek Philippe til 40 millioner kroner

To Patek Philippe-klokker skal auksjoneres bort og venter å hente tilsammen over 50 millioner kroner. 

Publisert 21. okt. 2021 kl. 18.28
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 379 ord

En norsk finansdirektør satt for en del år tilbake, da han var en up & coming banker i London, i et møte med sin nye, steinrike sjef. Han tittet på armen hans og spurte kjapt:

– Det der er ikke din Patek Philippe vel?

Sjefen ble rød i ansiktet og begynte å rope til sin nye ansatte at det selvsagt var hans klokke.

– Jeg trodde kun du passet på den for neste generasjon, svarte den unge nordmannen kjapt og kanskje noe mer nervøst, men stemningen gikk umiddelbart fra sint til munter.

For der en rekke andre sveitiske ur har diverse sleipe personligheter motvillig knyttet til seg, har Patek Philippe klart det snodige mesterstykket å selge dyrere klokker enn de fleste, og samtidig ha en slags ydmyk fremtoning. Godt hjulpet kanskje av reklamekampanjen som hevder at du aldri helt eier en Patek, du passer kun på den for neste generasjon. 

Det appellerer godt til selvopptatte næringslivsledere med dårlig samvittighet for at de aldri ser sine barn. Vel og merke jobber far mye, men han har i det minste unnet seg denne klokken som en dag kanskje blir din. Og vipps var ingen lei seg lenger.

Vel, noen av klokkene deres blir nok aldri din uansett. For i november dukker det opp to stykker som skal under hammeren hos auksjonshuset Phillips.

Upolert

Det er altså to helt ukjente klokker fra det sveitiske firmaet som skal selges under Geneva Watch Auction: XIV i november. Klokkene det er snakk om faller begge under Patek Philippes referanse 2499, hvorav en er i gull og av den første serien. Det er uvisst hvem som eier den, men den er på original lenke, med en hel og pen skive og upolert urkasse. Prisen er ventet å havne mellom 20 og 40 millioner kroner.

Den andre er i stål. Og her kan det tyde på at det kun ble far som passet på den for neste generasjon arvinger, for klokken skal altså selges fra familien til klokkens første og eneste eier. Den er i tilsvarende god stand, men altså i stål. Dermed er prisen ventet å havne mellom 7 og 15 millioner kroner.

Skulle du være fristet går auksjonene av stabelen mellom 5 og 7. november.