<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EU ligger foran hydrogenskjemaet

EUs klimapolitiske sjef tror unionen vil overgå målet om hydrogen-elektrolysører innen fristen.

    Publisert 29. nov. 2021 kl. 15.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 148 ord
    GRØNT SKIFTE: EUs klimapolitiske sjef Frans Timmermans leder unions arbeid å dreie energipolitikken over til lavutslipps- og fornybare kilder.  Foto: Bloomberg

    EU og land som unionen samarbeider med vil sannsynligvis overgå det gjeldende målet om å installere til sammen 80 gigawatt (GW) fornybare hydrogen-elektrolysører innen 2030. Det sa førstevisepresident i EU-kommisjonen og EUs klimapolitiske sjef Frans Timmermans mandag. 

    Timmermans viste til et tidligere mål om å installere elektrolysører som sender fornybar elektrisitet gjennom vann som hentes ut som hydrogen som kan brukes til drivstoff – uten å skape utslipp som bidrar til global oppvarming, skriver Reuters. 

    «Det er målet vårt: 40 GW fornybare elektrolysører i Europa og 40 GW i Europas nabolag med eksport til EU. Jeg tror det er realistisk å si at vi sannsynligvis vil overgå det innen 2030,» sa den tidligere nederlandske utenriksministeren da han var på et arrangement i Brussel mandag. 

    Han spesifiserte ikke hvilke land i «Europas nabolag» som skal være vertskap for elektrolysørene, men ifølge Reuters refererte Timmermans til mulige partnerskap med både Afrika og Sør-Amerika.