<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina strammer inn: ByteDance avvikler investeringsteam

TikTok-eier ByteDance avvikler investeringsteamet i det kinesiske myndigheter strammer inn techselskapenes finansielle spillerom. 

    Publisert 20. jan. 2022 kl. 09.50
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 195 ord
    SLUTT: Kinesiske ByteDance har ikke lenger en egen avdeling som jobber med investeringer. Foto: Dreamstime

    TikTok-eier ByteDance har oppløst investeringsavdelingen sin, ifølge CNBC som har snakket med en talsperson for selskapet. Istedet har selskapet opprettet en rekke nye forretningsområder i en restrukturering som kommer i kjølvannet av at grunnlegger Zhang Yiming ga seg som styreleder i høst. 

    Etter en strategisk vurdering på nyåret har selskapet bestemt seg for å redusere aktiviteter som ikke er nært nok knyttet til kjernevirksomheten.  De ansatte som har jobbet med fusjoner og oppkjøp spres ifølge CNBC på andre avdelinger.

    Oppkjøp og fusjoner har vært en viktig del av kinesiske techgiganter som Alibaba og Tencents vekst de senere årene, en forretningsmodell også ByteDance har forsøkt seg på gjennom oppkjøp av mobilspillutvikleren Moonton og VR-selskapet Pico. 

    Den seneste tiden har kinesiske myndigheter strammet inn på teknologiselskapenes finansielle aktiviteter, og har bøtelagt flere selskaper for ikke å rapportere inn avtaler.

     Dermed har også flere av de kinesiske teknologikjempene begynt å selge unna investeringer, blant annet har reduserte Tencent sin eierandel i e-handelsplattformen JD.com i desember, og utbetalte et ekstra utbytte til aksjonærene før de i januar solgte unna aksjer i SIngapore-baserte SEA.