<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oligark funnet død på sin berømte luksuseiendom

Mikhail Watford ble mandag denne uken funnet død på sin eiendom, en av Englands mest berømte og omtalte.

    Publisert 4. mars 2022 kl. 14.04
    Oppdatert 8. mars 2022 klokken 09.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 249 ord
    BERØMT EIENDOM: Surrey-eiendommen der oligarken Mikhail Watford ble funnet død hadde besøk av politiet også i 1998, da Chiles tidligere diktator tilbrakte deler av sin husarrest der. Foto: NTB

    Den Ukraina-fødte oligarken Mikhail Watford ble mandag denne uken funnet hengt i garasjen  på sin storslåtte eiendom Wentworth Estate i grevskapet Surrey like sør for London. Det skriver flere britiske medier, deriblant BBC og Daily Mirror.

    Politiet erklærte 66-åringen død på stedet, og har satt i gang etterforskning, men enn så lenge foreligger ingen mistenkelige omstendigheter.

    Watford flyttet til Storbritannia tidlig på 2000-tallet, og endret da etternavnet fra Tolstosheya.

    Tjente penger på olje og gass

    Ifølge en Sunday Times-profil fra 2015 tjente han sine penger på olje og gass, og barndommen sin i daværende Sovjetunionen beskrev Watford selv som relativt ekstravagant.

    – Vi hadde en stor leilighet med fire soverom og bad, som i luksusmålestokk kan sammenlignes med å reise med privatfly nå, sa han til avisen.

    Oligarkens navn var ikke på listen over personer sanksjonert av britiske myndigheter.

    Pinochet satt der i husarrest 

    Eiendommen der Watford bodde med sin estiske kone er ifølge britiske medier verdsatt til 18 millioner pund. Den regnes for å være en av de mer attraktive på øyriket. Ifølge eiendommens eget nettsted har den vært hjem for «en rekke berømte idrettsutøvere, musikere, skuespillere, komikere, finanskjendiser og adelige.»

    I tilknytning til eiendommen ligger også én ni-hulls og tre 18-hulls golfbaner som tilhører Wentworth Club.

    Chiles tidligere diktator Augusto Pinochet ble i 1998 plassert i husarrest på Wentworth Estate mens han avventet et krav om utlevering til Spania på anklager om tortur og folkemord. I 2000 ble han løslatt av britiske myndigheter på medisinsk grunnlag, og returnerte til hjemlandet.