<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skal bygge nytt gassanlegg

Tyskland vil gjøre seg mindre avhengig av russisk gass. Nå har landet inngått en prinsippavtale om et nytt LNG-anlegg.

    Publisert 5. mars 2022 kl. 15.10
    Oppdatert 5. mars 2022 klokken 17.53
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 151 ord
    MINDRE RUSSISK GASS: Tysklands forbundskansler Olaf Scholz og Tyskland har begynt arbeidet med å bli mindre avhengig av russerne for å dekke energibehovet. Foto: Bloomberg

    Da russerne bestemte seg for å invadere Ukraina den 24. februar, uttalte EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen at EU setter alle kluter til for å bli uavhengig av gassimport fra Russland.

    Senere samme uke sa Tysklands forbundskansler Olaf Scholz at landet skulle akselerere planene om å bygge to terminaler for flytende naturgass (LNG) og øke kapasiteten i gassreservene.

    «Vi vil gjøre mer for å sikre energi for landet vårt. Vi må endre retning for å overkomme avhengigheten av import fra individuelle energiselskaper», sa han ifølge Reuters.

    Nå har tyskerne allerede begynt arbeidet: Tysklands statseide bank Kfw har tegnet en prinsippavtale med energiselskapet RWE og nederlandske Gasunie om bygging av en LNG-terminal ved Brunsbüttels-havnen, nordvest for Hamburg.

    Hvor lang tid det vil ta å bygge ferdig anlegget, som vil kunne ta imot LNG fra skip, er uklart, men ifølge det tyske finansdepartementet skal det være «så fort som mulig», skriver svenske Dagens Industri.