<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Alt om legendariske Ridge Vineyards med Katie Blakely

Spesialepisode: Ridge Vineyards startet som et pensjonistprosjekt. 60 år senere er de et ikon i vinverdenen. 

Publisert 24. mars 2022 kl. 13.00
Oppdatert 24. mars 2022 klokken 13.01
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 534 ord
Ukens vintips med Katie Blakely

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

En av verdens beste vinprodusenter fyller 60 år!

Ridge Vineyards fyller 60 år i år, og i den anledningen har Jon Trygve og Svein besøk av Katie Blakely fra Ridge i en spesialepisode. Vi snakker oss gjennom Ridges historie, rekken deres av viner, produksjonsmetode og stil. Det meste, med andre ord. Ukens utvalgte vin er Lytton Springs 2014, en såkalt late release som kommer i november. Den består hovedsakelig av Syrah, men også en liten andel Petit Syrah og Carignan. Mer tilgjengelig er Lytton Springs Petit Sirah 2018. En vin som er super til den nært forestående grillsesongen. Hør episoden for mer om Ridge, denne vinen, og resten av vinene til Ridge. Særlig ser vi frem til når deres Estate Cabernet kommer i høst.

Under sendingen ble det smakt på Lytton Springs 2014. Vinen kommer i november. Fra en privat kjeller hentet Svein frem en 2011-årgang med Lytton Springs Magnum. Ridge Estate Cabernet Sauvignon 2019 kommer i høst, hvor hele 480 flasker blir tilgjengelig.

Trykk for å lese mer om vinene:

« Egentlig var Ridge en plan for pensjonisttilværelsen. »
Katie Blakely – Ridge Vineyards

Da grunnleggerne av Ridge Vinyards, Dave Bennion, Hew Crane, Charlie Rosen og Howard Ziedler startet opp, var det opprinnelig for å bygge boliger når man pensjonerte seg som ingeniører fra Stanford. Vinmarken Torre Ranch var på 15 hektar og befinner seg i et vakkert, naturskjønt område sør for San Francisco, og har Silicon Valley og San Jose som nærmeste nabo. Den første vinen fra eiendommen var på Cabernet Sauvignon. En vin som ble lansert under navnet Ridge Vineyards Monte Bello i 1962. 

Ridge Vineyards’ anerkjennelse begynte da Paul Draper ble partner og vinmaker i 1969; da hadde vingården allerede eksistert i over 80 år. I 1883 ble vinmarken La Questa i Santa Cruz omtalt, og stiklinger herfra er plantet nettopp i vinmarken Monte Bello.

Ridges største og viktigste internasjonale anerkjennnelse kom i 1976 under den legendariske vinsmakingen til Steven Spurrier, “The judgment of Paris”, der viner på Cabernet Sauvignon og Chardonnay fra California vant mot de tradisjonelle toppslottene i Bordeaux.

« Norge er et våre største eksportmarkeder. »
Katie Blakely -Ridge Vineyards

Norge er en av Ridge Vinyards største eksportmarkeder. – Av over 50 land som vi eksporterer til, er Norge blant de de ti største og viktigste, forteller Katie Blakely. 

Vinene fra Ridge er svært ettertraktet og blir vanligvis utsolgt straks de kommer for salg. Derimot finnes noen små kvanta tilgjengelig på Vinmonopolet rundt omkring i Norge. Skal du ha tak en klassiker fra USA som er lagringsdyktig som få andre, er vinene fra Ridge verdt en stor omvei.  

Følg Ukens vintips i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

Last ned Vinify-appen for flere vintips

Sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

Finn polets beste kjøp med Vinify-appen

I Vinify kan du:

  • Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol
  • Se ekspertenes anbefalinger
  • Lagre og dele dine egne smaksnotater.
  • Holde orden på vinkjelleren din (beta)
  • Tilgjengelig på iOS og Android
Lytton Springs 2014 kr 489 kommer i november, 96 flasker Lytton Spring 2011 (egen kjeller), Lytton Springs Petit Sirah 2018 kr 449, Ridge Estate Cabernet Sauvignon 2019 (kommer i høst), 480 flasker tilgjengelig. Svein Lindin