<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tysk politi med razzia i Deutsche Bank

Tysk politi har gjennomført en razzia mot hovedkontoret til Deutsche Bank, som et ledd i etterforskning av mistanke om hvitvasking.

    Publisert 29. apr. 2022 kl. 14.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 132 ord
    RAZZIA: Ved Deutsche Banks hovedkontor i Frankfurt fredag. Foto: Bloomberg

    Fredagens razzia mot bankens hovedkontor i Frankfurt ble gjennomført av det føderale politiet og tysk økokrim, sammen med representanter for tysk påtalemyndighet.

    Deutsche Bank bekrefter razziaen og opplyser i en kunngjøring at bakgrunnen var «mistenkelige aktivitetsrapporter fra bankens side».

    Den tyske storbanken har de siste årene vært i politiets søkelys som følge av mistanke om hvitvasking. Politiet gjennomsøkte også bankens hovedkvarter i 2019, og i fjor ba tysk økokrim bankens ledelse om å skjerpe rutinene for å hindre hvitvasking.

    Deutsche Bank var også involvert i skandalen rundt Danske Banks filial i Estland, der det skal ha blitt hvitvasket verdier for opptil 2.000 milliarder kroner fra 2007 til 2015.

    Danske Bank erkjente svikt i rutinene og gikk med på å betale en bot på drøyt 130 millioner kroner som følge av avsløringen.

    (NTB)