<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lavrov advarer Vesten mot å sende våpen til Ukraina

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov advarer vestlige land mot å forsyne Ukraina med våpen og ammunisjon dersom de ønsker en slutt på krigen.

    Publisert 30. apr. 2022 kl. 08.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 103 ord
    ADVARER: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov advarer Vesten mot å forsyne Ukraina med våpen og ammunisjon. Foto: NTB

    – Dersom USA og Nato virkelig er interessert i å løse Ukraina-krisen, så bør de først og fremst slutte å forsyne regimet i Kyiv med våpen og ammunisjon, sier Lavrov i et intervju med det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

    Den russiske utenriksministeren hevder at Russlands «spesialoperasjoner» går helt etter planen i Ukraina, og han sier også at Moskva er i stand til å justere økonomien for å kunne møte eventuelle «fiendtlige tiltak» fra Vestens side.

    Russland vil ifølge Lavrov ta gradvis farvel med amerikanske dollar og bli mindre avhengige av import, og vil også satse mer på teknologisk uavhengighet, sier han.

    (NTB)