<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oligark funnet død i svømmebasseng

Yuri Voronov ble funnet skutt i sitt eget svømmebasseng, og blir med det den femte Gazprom-tilknyttede forretningsmannen som dør under mystiske omstendigheter i år.

    Publisert 6. juli 2022 kl. 19.07
    Oppdatert 7. juli 2022 klokken 12.50
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 203 ord
    FUNNET DØD: Yuri Voronov ble funnet død i et basseng, med skuddskader. Foto: Dreamstime

    En 61 år gammel forretningsmann med tilknytning til Gazprom har blitt funnet død av skuddskader. Det er den femte personen tilknyttet den russiske gassindustrien som dør under voldelige omstendigheter i år, skriver The Times.

    Yuri Voronov, ledet Astra Shipping, et transportselskap som har jobbet med Gazprom.

     Liket hans ble oppdaget i svømmebassenget på en luksuseiendom nær St Petersburg.

    – Kommer jeg til å kunne ha vaskehjelp eller sjåfør?
    Oligark, milliardær og tidliere banktopp Petr Aven sliter med hvordan han skal leve sitt nye liv.

    Det ble også funnet patronhylser og et håndvåpen på stedet. Enken hans sier at Voronov hadde drukket mye etter å ha tapt penger i konflikter med forretningspartnere.

    En rekke av døde energitopper

    Voronovs død kommer etter at fire andre gass-tilknyttede oligarker har dødd under mystiske omstendigheter i år, både før og etter den russiske invasjonen av Ukraina. Alle hendelsene har blitt stemplet som selvmord.

    I januar ble Gazproms toppsjef Leonid Shulman funnet død inne i sin egen eiendom. Måneden ble Alexander Tyulyakov, nok en Gazprom-topp, funnet død i en fritidseiendom i nærheten av St. Petersburg. Vladislav Avayev, en tidligere visepresident i Gazprombank, ble i april funnet skutt sammen med sin kone og datter i deres luksusleilighet i Moskva. Dagen etter ble Sergey Protosenya, styremedlem i Russlands energigigant Novotek, funnet død i hagen til sin spanske ferievilla . Inne i luksuseiendommen fant politiet hans kone og tenåringsdatter livløse i hvert sitt soverom.