<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har funnet nye Twitter-spøkelser

Elon Musk har i et nytt brev til Twitter oppgitt ytterligere grunner til å terminere oppkjøpsavtalen.

Publisert 30. aug. 2022 kl. 12.45
Oppdatert 30. aug. 2022 klokken 13.40
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 393 ord
NYTT TWITTER-BREV: Fra Elon Musk, her fra hans ONS-besøk mandag. Foto: Iván Kverme

Elon Musk har sendt et nytt brev til Twitter der han oppgir ytterligere «ikke oppgitte» grunner til å terminere avtalen om å kjøpe den sosiale mediegiganten for 44 milliarder dollar. Flere amerikanske nyhetstjenester viser til dokumentasjon sendt inn til det amerikanske finanstilsynet (SEC).

Som en av disse grunnene viser han ifølge Bloomberg til nylige beskyldninger fra en varsler.

Varsleren er Twitters tidligere sikkerhetssjef Peiter «Mudge» Zatko, som hevder hans tidligere arbeidsgiver har store sikkerhetsproblemer som truer brukernes personvern, selskapets aksjonærer, nasjonal sikkerhet og demokratiet.

Mudge, som har levert en rapport på 200 sider til USAs departementer og Kongressen, mener han ble sparket for å prøve å belyse sikkerhetshullene overfor Twitter-styret.

En talsperson for Twitter uttalte til CNN om rapporten at den er «full av unøyaktigheter.»

Falske konti

Musk, som jobber hardt for å unngå å kjøpe Twitter, har tidligere beskyldt selskapet for ikke å ha oversikt over mengden «bots» på plattformen. Zatko hevder Twitter verken har ressurser eller motivasjon til å finne ut hvor mange falske konti som finnes på plattformen.

I et brev til SEC 8. juli uttrykte Musk et ønske om å trekke budet, og brettet ut om hvordan Twitter-ledelsen har brutt med vilkårene i kjøpsavtalen mellom de to partene.

«Selv om Musk-siden mener dagens termineringsvarsel ikke juridisk er nødvendig for å terminere avtalen fordi man allerede lovlig har terminert den i henhold til termineringsvarselet 8 . juli, sender Musk-siden et ytterligere termineringsvarsel i tilfellet varselet fra 8. juli av en eller annen grunn skulle bli kjent ugyldig», skriver Musks juridiske representant Mike Ringler fra Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom i brevet til Twitters juridiske direktør.

Møtes i retten

Ringler trekker frem Zatkos påstand om at Twitter «i betydelig grad» ikke har etterlevd sine forpliktelser slik de fremgår av en avtale med det amerikanske forbruker- og konkurransetilsynet (Federal Trade Commission) i 2011.

«Varselet fra Zatko hevder en vidtrekkende dårlig atferd i Twitter – hvorav alt ble gjort kjent for Twitters direktører og toppledelse, inklusive toppsjef Parag Agrawal – atferd som trolig vil ha alvorlige konsekvenser for Twitters virksomhet», heter det videre.

Twitter and Elon Musk møtes 17. oktober i retten i Delaware for å avklare sistnevntes forsøk på å terminere oppkjøpsavtalen – med mindre partene inngår et forlik før den tid.

Twitter faller 0,5 prosent i førhandelen på Wall Street tirsdag.