<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Agenda

Annonsørinnhold

Annonsørinnhold

Møt menneskene med trading som fulltidsjobb

Som trader kan det være utfordrende å få med seg alt som skjer i markedet. Se da for deg et team som jobber med å tolke makrotall og markedsbevegelser, i tillegg til å filtrere nyhetsstrømmen i søken etter informasjon som er nyttig for nettopp deg. Møt CMC Markets.

– Inflasjonssjokk, galopperende strøm- og energipriser, pandemi og krig. Dette er faktorer våre kunder må ta hensyn til når de tar investeringsbeslutninger, og de handler gjerne på tvers av alle markeder. De handler alt fra olje og gull, rentepapirer og aksjeindekser, til aksjer i USA og vekslingsforholdet mellom euro og dollar. Det er få markeder man ikke kan handle hos oss. Det som skiller oss fra konkurrenter er nettopp denne muligheten på én og samme plattform og vårt kompetansemiljø med særlig fokus på makroøkonomiske utviklinger forteller Relationship Manager i CMC Markets, Andreas Börjesson.

Klokkene fra Oslo rådhus ringer i bakgrunnen. Desken holder et øye på skjermene som viser forskjellige finansielle instrumenter. Hva er viktig å få med seg og hva er ikke? Kontoret er CMC Markets ansikt utad mot norske og svenske kunder.

– Vi sitter med pulsen på markedet ettersom vi dekker alle aktivaklasser. Alle som jobber på desken her har en brennende interesse for børs og finans, i tillegg til en solid økonomiutdanning i bunnen, forklarer daglig leder, Henrik Sommerfelt.

Daglig leder, Henrik Sommerfelt.

Sommerfelt sitter med det overordnede ansvaret for CMC i Skandinavia og kan bekrefte at de gjennom pandemien har kjent på den sterkt økende finansinteressen blant nordmenn:

– Det som er spennende med våre kunder er at dette er folk som har en genuin interesse for trading. Mange av dem har et annet virke til daglig, men ønsker å være aktive i markedet og ta beslutningene selv på hvordan de investerer midlene sine. De har gjerne mye kompetanse selv, og de verdsetter at vi sitter i Norge. Det gjør at vi har lokal tilstedeværelse og kunnskap, samtidig som vi sitter med de globale perspektivene.

For CMC Markets er det viktig at kundene har et minimum kompetansenivå ettersom de handler med høyrisikoprodukter som CFDer. Alle nye kunder må derfor gjennom en hensiktsmessighetstest før de får åpnet konto hos oss.

– Det er et dynamisk og engasjert team som betjener desken her i Oslo, vi har alt fra ukentlige webinarer med relevante temaer, seminarer i ulike byer til daglige samtaler med kunder. Målet er alltid å tilby en form for merverdi der vi bidrar til tankeprosesser hos kundene, men også å legge til rette for sosiale sammenkomster gjennom vårt ALPHA-program der man møter andre aktive investorer. Vi skal ha kompetansen og markedskunnskapen til å forklare de kompliserte sidene av verdensøkonomien på en lettfattelig måte, forklarer Head of Client Management, Waqas Sarwar.

– Vi er under tilsyn av Finanstilsynet og alle de som jobber her er autorisert av Verdipapirforetakenes Forbund. Vi er ikke investeringsrådgivere, og med det mener jeg at vi gir ikke konkrete investeringsanbefalinger. Kundene tar alle avgjørelser selv og på eget initiativ, vi fungerer kun som en informert sparringspartner, tilføyer Sommerfelt.

Lyst til å prøve deg på CFD-handel? Åpne en demokonto hos CMC Markets

CFDer er komplekse finansielle instrumenter, og investeringer i disse innebærer høy risiko for å tape penger raskt, grunnet giring. 77% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler i disse produktene. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Finans i praksis

De ansatte på desken har ulike roller. Alle henvendelser kommer i utgangspunktet til kundeserviceteamet der blant annet nyutdannede Seline Håland Strømdal veileder kundene gjennom selve plattformen og produktene vi tilbyr, kostnadene ved CFD-handel og mye mer.

Seline Håland Strømdal og Andreas Börjesson

– For noen dager siden var det en kunde som hadde sett nyhetene om at Russland skulle stenge gasskranen inn til Europa, og vedkommende lurte dermed på om gass var noe som kunne handles hos oss. Ettersom jeg forstod at kunden ønsket en samtale som gikk dypere inn i gassmarkedet, overførte jeg til en av våre Relationship Managere, Andreas Börjesson, forklarer hun.

Börjesson forklarer videre:

– Kunden ville posisjonere seg mot gassmarkedet etter å ha sett de siste overskriftene. Vi diskuterte hvilke effekter dette kunne ha på de ulike gassprisene, det finnes jo amerikanske, britiske og europeiske gasspriser, og hvordan dette kan påvirke de ulike børsene.

Håland Strømdal forteller at en hverdag hos CMC Markets er litt som studiene bare i et høyere gir. De leser mye markedsinformasjon, men får også en praktisk tilnærming til markedet.

– Jeg startet å jobbe her da jeg skrev master, men jeg var helt ny til trading. Samtidig synes jeg makroøkonomi var utrolig interessant, og jeg var nysgjerrig på å lære mer om CFDer, røper hun.

– Likevel stiller jeg daglig spørsmål for å lære mest mulig. En master i anvendt finans er noe jeg får bruk for her, men det er veldig annerledes i praksis.

Hvorfor velge CMC Markets? 

Ser alltid fremover

CMC Markets menneskelige fokus gjør at de lærer å kjenne sine kunder og hva de er opptatt av.

– I samtalene er det ofte en diskusjon om hva som er støy og hvilken informasjon som er av betydning for markedene fremover. Det at vi følger både aksje-, rente-, råvare- og valutamarkedet simultant gir oss helheten i verdensbildet. Ofte er problemstillingen at et marked tegner et fremtidsbilde annerledes enn et annet marked. Aksjemarkedet kan fokusere på en mulig resesjon i horisonten, mens råvaremarkedet heller kan fokusere på utfordringer på tilbudssiden. Våre kunder vil ofte se på slike scenarier som muligheter, sier Sarwar.

Head of Client Management, Waqas Sarwar.

Relationship Managerene hos CMC Markets skreddersyr sin oppfølging til hva hver enkelt av deres kunder ønsker. Ettersom finansmarkedet alltid ser fremover, må de ansatte være i forkant og kunne kommunisere effektivt med kundene.

– Noen kunder ønsker tettere oppfølgning gjennom selskapenes resultatsesong, mens andre ønsker oppfølgning rundt løpende makrotall og sentralbankhendelser. Vi forsøker å dekke alle deler av finansmarkedene og det våre kunder er opptatt av. Dette gir merverdi for våre kunder, forteller Sarwar og fortsetter:

– Kundene våre setter pris på den tette dialogen. I en verden hvor alt foregår digitalt inkludert vår handelsplattform, er vi opptatt av det menneskelige aspektet. De skal alltid kunne få tak i oss, og vi skal ha svar på det de spør oss om, vi er en slags hybrid konkluderer han.

Søk om konto hos CMC Markets 

Hva er CFDer?

 

En CFD er en avtale om verdiendringen i for eksempel en aksje, råvare, valuta eller aksjeindeks mellom tidspunktet en kjøper kontrakten på og tidspunktet en selger kontrakten. Gir ikke fysisk eierskap til det underliggende instrumentet, men eksponerer deg mot kurssvingningene i det aktuelle markedet. Med CFDer kan man gå både long og short på tusenvis av instrumenter.

En av de viktigste egenskapene ved CFD-handel er at du kan handle på margin eller gire investeringen – som betyr at du kan trade uten å legge ut hele verdien av posisjonen, og dermed får du frigjort midler du kan benytte til andre investeringer.

Annonsørinnhold