<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hardt ut mot Russland: – Vi fordømmer det

Både president Joe Biden og Nato-sjef Jens Stoltenberg var raskt ute med å fordømme de planlagte folkeavstemningene i Ukraina.

Publisert 20. sep. 2022 kl. 19.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 122 ord
FORDØMMER: USA gikk raskt ut og fordømte planlagte folkeavstemninger i Ukraina. Evan Vucci

Tirsdag kom nyheten om at separatistene i Donetsk og Luhansk, samt okkuperte deler av Kherson vil holde folkeavstemninger om hvorvidt de skal slutte seg til Russland.

USA fordømmer planene om folkeavstemninger i okkuperte områder i Ukraina. Samtidig sier det at landet aldri vil anerkjenne russisk annektering av ukrainske områder, ifølge NTB.

NATO-sjef Jens Stoltenberg uttalte seg også om saken på Twitter:

– Disse folkeavstemningene er en farse og har ingen legitimitet. De endrer ikke karakteren av Russlands angrepskrig mot Ukraina. Dette er en ytterligere eskalering av Putins krig. Det internasjonale samfunnet må fordømme dette åpenbare bruddet på folkeretten og trappe opp støtten til Ukraina, tvitret han.

Kreml planlegger også å holde en tale om folkeavstemningene, hvor muligens Vladimir Putin skal tale, ifølge det russiske nyhetsmediet RBC