<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Putin sendte meg 20 flasker vodka

Silvio Berlusconi har tilsynelatende god kontakt med Russlands president Vladimir Putin. Samtidig forhandler han om ministerposter i den nye italienske regjeringen.

    Publisert 19. okt. 2022 kl. 10.48
    Oppdatert 19. okt. 2022 klokken 10.52
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 346 ord
    INN I REGJERING: Samtidig ser Silvio Berlusconi ut til å ha god kontakt med Russlands president Vladimir Putin. Foto: NTB

    Tidligere statsminister i Italia, Silvio Berlusconi, skrøt før Ukraina-invasjonen ofte av sitt vennskap med Russlands president Vladimir Putin. 86-åringen utløste en storm i september etter uttalelser om at Putin hadde blitt tvunget inn i krigen og ville sette «anstendige personer» ved makten i Kyiv.

    Internasjonale medier omtaler onsdag et radioopptak det italienske nyhetsbyrået LaPresse har publisert. Ifølge opptaket har Berlusconi tatt opp igjen kontakten med Putin. 

    – Til bursdagen min sendte han meg 20 flasker vodka og et veldig søtt brev. Jeg svarte ham med noen flasker Lambrusco (vin) og et like søtt brev, sa Berlusconi ifølge Reuters til underhuset.

    Forza Italia-lederen, som fylte år 29. september, fortsatte med at han var ekstremt bekymret for situasjonen i Ukraina, men ikke kunne si sin oppriktige mening fordi «det blir katastrofalt» hvis pressen plukker det opp.

    Inn i regjeringen

    Berlusconis seneste uttalelser kommer samtidig som Forza Italia forhandler om ministerposter etter valget som ble vunnet av høyrefløyalliansen med Giorgia Meloni i spissen. Hun ventes utnevnt til ny statsminister neste uke.

    GOD STEMNING: Da Vladimir Putin og Silvio Berlusconi møttes på en flyplass i Roma 4. juli 2019. Foto: NTB

    En talsmann for Forza Italia avviste tirsdag at Berlusconi har tatt ny kontakt med Putin, og at de aktuelle sitatene til parlamentet viste til en episode for flere år siden. Senere slapp partiet en pressemelding som understreket at Berlusconis og partiets holdning til krigen er «på linje med den i Europa og USA», og at det «ikke var og aldri har vært rom for tvetydighet.»

    Har lovprist Putin

    Forbindelsene mellom Italias høyrefløy og Russland følges ifølge nyhetsbyrået nøye. Lega Nord-leder Matteo Salvini har tidligere lovprist Putin og brukt en T-skjorte med den russiske presidentens ansikt.

    Reuters trekker frem at Salvinis partikollega og nyvalgt speaker for underhuset, Lorenzo Fontana, har advart mot russiske sanksjoner i et intervju med statlig italiensk TV.

    – De kan bli en boomerang og vi vil være i store vanskeligheter, sa han til talkshowet Porta a Porta tirsdag.