<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
GJEST I STUDIO: Sjefskurator Caroline Ugelstad, fra Henie Onstad, på besøk hos Kunstpraten. Foto: Lars Brænden Schram

Sjefkurator fra Henie Onstad: – Den ble en suksess og en skandale

Franske Niki de Saint Phalle tilhørte den internasjonale kunstscenen i New York på slutten av 50-tallet. Tiåret etter gjorde hun seg bemerket i Stockholm med en skulptur av en gravid kvinne. Nå stilles hun ut på Henie Onstad. 

Publisert 22. okt. 2022 kl. 14.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 66 ord

Hør mer om kunstnerskapet til Niki de Saint Phalle i den siste episoden av Kunstpraten. 

Der forteller sjefkurator, Caroline Ugelstad, fra Henie Onstad om den franske kunstneren som kunstsenteret nå har en stor utstilling med. 

Hør hele episoden her:

FRANSK KUNST: I den siste episoden av Kunstpraten snakker Kari Nestaas (t.v.) og Margrethe Hegnar om kunstneren Niki de Saint Phalle. Foto: Eivind Yggeseth

Hør flere episoder av Kunstpraten her:

Hvem var den verdenskjente kunstneren Niki de Saint Phalle?
Sjefkurator ved Henie Onstad Kunstsenter, Caroline Ugelstad, forteller om den nye utstillingen med Niki de Saint Phalle. Den franskfødte kunstneren tilhørte den internasjonale kunstscenen i New York på slutten av 50-tallet og hang med blant andre Andy Warhol. Hør hvordan hun har formidlet både sinne, smerte, glede, provokasjon og kvinnekamp i kunsten sin.