<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ikke skremt av potensiell Twitter-bombe

Selv Elon Musk erkjenner at Twitter ikke er verdt 44 milliarder dollar nå. Det skremmer ikke Bank of America, som er med på å lånefinansiere oppkjøpet.

    Publisert 28. okt. 2022 kl. 15.03
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 301 ord
    SOVER GODT: Bank of America-sjef Brian Moynihan. Foto: Bloomberg

    En offisiell bekreftelse foreligger foreløpig ikke, men det meste tyder på at Elon Musk har fullført oppkjøpet av Twitter for 44 milliarder dollar, og satt seg selv inn som toppsjef etter sparkingen av Parag Agrawal. 

    En rekke andre direktører har lidd samme skjebne, deriblant juridisk direktør Sean Edgett som sies å ha blitt eskortert ut av Twitters hovedkontor.

    Binance, en av investorene i avtalen, opplyser til CNBC at transaksjonen er sluttført.

    Tungsolgt gjeld

    Da Musk først annonserte sine planer om å kjøpe Twitter i april , sikret han seg egenkapitalfinansiering fra en rekke investorer, inklusive teknologiselskaper. Gjeldsfinansieringen kom fra et antall investeringsbanker – som Bank of America.

    TWITTER-EIER: Elon Musk. Foto: NTB

    Etter kollapsen i teknologiaksjer hittil i år og investorer som er forsiktige med risikable aktiva, kan gjelden ifølge nettstedet bli vanskelig å videreselge, noe som betyr at bankene kan bli sittende med gjelden.

    Wall Street Journal skrev onsdag at investeringsbanken kan bli sittende med gjelden frem til neste år før de selger den, og kredittanalytikerne i 9fin estimerer at bankene kunne ha tapt 500 millioner dollar dersom de hadde solgt den i dag.

    Selv Musk har erkjent at kjøpesummen på 44 milliarder dollar er høyere enn hva Twitter er verdt akkurat nå.

    Banksjef sover godt

    Dette ser ikke ut til å skremme Bank of America-sjef Brian Moynihan.

    – Jeg har eksperter som håndterer kunder og jeg mister ikke nattesøvnen over dem. Jeg mister nattesøvnen over flere andre ting, men ikke det, sier han i et CNBC-intervju.

    Bankene som har forpliktet seg til å finansiere Twitter-oppkjøpet, har ifølge Wall Street Journal begynt å sluse midlene inn på en sperret konto. Når transaksjonen er sluttført, vil de bli tilgjengelige for Musk til å finansiere avtalen.