<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Snart tomme for champagne på grunn av høy etterspørsel

Tilhengerne av champagne er så begeistret over at det ikke er noe covidrestriksjoner lenger, at Moët Hennessy risikerer å gå tomme. 

    Publisert 15. nov. 2022 kl. 12.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 249 ord
    POPULÆRT: Forbrukerne får nesten ikke nok av champagne nå som covidrestriksjonene er historie.  Foto: Dreamstime

    – Vi er i ferd med å gå tom for noen av de beste champagnene, sier adm. direktør for Moët Hennessy, Philippe Schaus til Bloomberg TV. 

    Ifølge Schaus går det såpass godt at den nåværende perioden blir kalt «roaring 20s» internt. 

    GODE TIDER: For adm. direktør Philippe Schaus og Moët Hennessy. Foto: Bloomberg

    – Dette året vil være et fantastisk år for champagne, sier Schaus, som legger til at de får en ny påfylling av varer hvert år.

    Etter et fall i starten av pandemien har de store luksusmerkevarene meldt om stor etterspørsel etterhvert som samfunnene har åpne topp igjen. Blant annet slo LVMH analytikernes forventninger i fire av sine fem hovedavdelinger ved forrige kvartalsrapport. 

    Venter på Kina

    Champagnesjefen opplever likevel en følelse av usikkerhet på grunn av inflasjonen, og en økning i råvarekostnadene kan medføre at selskapet blir nødt til å øke prisen på enkelte produkter, sier han til Bloomberg. 

    HOVDEIER: Europas rikeste mann, Bernard Arnault, er hovedaksjonær og styreleder i LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton. Foto: Bloomberg

    Selv om det er gode tider for champagne venter likevel Schaus på gjenåpningen i Kina, som et viktig marked for andre drikker enn bare champagne. 

    – Kina er et stort marked for Hennessy Cognac. Så vi venter på at de skal gjenåpne igjen, sånn at folk kan gå ut på barer og restauranter og for å konsumere så mye som de ønsker. Vi forventer at det vil, som ved de andre markedene, være litt oppdemmet etterspørsel, som vi forbereder oss til og håper vi skal klare å dekke, sier Schaus.