<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aibel inngår milliardkontrakt med Equinor

Aibel er tildelt en kontrakt verdt mellom 1,5 og 2,5 milliarder kroner for modifikasjoner og klargjøring av Aasta Hansteen-plattformen for oppkopling av Irpa-feltet (tidligere Asterix).

    Publisert 22. nov. 2022 kl. 09.26
    Oppdatert 22. nov. 2022 klokken 10.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 165 ord
    Aasta Hansteen-plattformen Foto: Aibel

    EPCIC-kontrakten (prosjektering, innkjøp, bygging, installasjon og ferdigstillelse) var en opsjon da Aibel i fjor høst ble tildelt forprosjektet (FEED – Front End Engineering og Design) for å detaljplanlegge modifikasjonene, melder Aibel tirsdag.

    Prosjekteringen starter umiddelbart, mens de første aktiviteter offshore forventes allerede i løpet av februar 2023. Prosjektet forventes ferdigstilt i løpet av 2026.

    Utbyggingen har en totalkostnad på 14,8 milliarder i 2022-kroner, og prosjektet er planlagt satt i drift fjerde kvartal 2026. Det blir felles produksjon fra Irpa og Aasta Hansteen ut 2031, og deretter vil Irpa fortsette å produsere frem til 2039, ifølge Equinor.

    Equinor gir grønt lys til gassfeltet Irpa til 14,8 mrd.
    22.11.2022 Gassfeltet Irpa i Norskehavet får grønt lys av Equinor og partnerne Shell, Petoro og Wintershall DEA. Prislappen er 14,8 milliarder, men når Wisting-feltet i Barentshavet måtte utsettes på grunn av høye kostnader og manglende kapasitet i leverandørindustrien - har da Equinor kontroll på Irpa og andre prosjekter?

    Prosjektet skal bygges ut med tre brønner og en 80 kilometer lang rørledning til Aasta Hansteen-plattformen. Som eneste planlagte dypvannsutbygging i Norge vil den tekniske løsningen bidra til ny kompetanseutvikling i næringen. Forventede utvinnbare ressurser er anslått til rundt 20 milliarder standard kubikkmeter.

    Gassen fases inn i eksisterende infrastruktur over Aasta Hansteen og transporteres via Polarled til Nyhamna gassprosesseringsanlegg. Derfra fraktes gassen via rørledningssystemet Langeled til kunder i Storbritannia og på kontinentet.

    (TDN Direkt)