<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sukrer pillen for å lande kjempeoppkjøp

Microsoft vil gjøre Call of Duty tilgjengelig for Nintendo-brukere. Men først må Activision-oppkjøpet godkjennes, og den jobben fortsetter denne uken.

    Publisert 7. des. 2022 kl. 10.26
    Oppdatert 7. des. 2022 klokken 10.40
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 268 ord
    XBOX-SJEFEN: Phil Spencer har inngått Nintendo-avtale. Foto: Bloomberg

    I januar i år ble det kjent at Microsoft ville kjøpe spillprodusenten Activision Blizzard for 95 dollar pr. aksje i en kontanttransaksjon verdsatt til 68,7 milliarder dollar. «

    Snart 11 måneder senere er transaksjonen fortsatt ikke godkjent, og for to uker siden meldte Politico at konkurransemyndighetene i USA ventes å legge inn et antitrust-søksmål for å blokkere oppkjøpet – som møter betydelig motstand fra Sony.

    Inngår Nintendo-deal

    For å lempe på konkurransemyndighetenes bekymringer har Microsoft nå inngått avtale med gaming-plattformen Nintendo, skriver Microsoft Gaming-sjef Phil Spencer på Twitter ifølge flere amerikanske medier onsdag morgen. 

    Microsoft Gaming står bak Nintendo-konkurrenten Xbox, og gjennom avtalen får Nintendo-brukerne tilgang til det Activision-utviklede krigsspillet Call of Duty i 10 år. Avtalen spesifiserer likevel ikke det første året Call of Duty vil bli tilgjengelig på Switch-konsollen. 

    MÅ OVERBEVISES: FTC-sjef Lina Khan. Foto: Bloomberg

    Den samme avtalen er altså betinget av at Microsofts Activision-oppkjøp godkjennes. Tidligere i høst ble det kjent at britiske konkurransemyndigheter (CMA) har trappet opp sin granskning av oppkjøpet, etter at den ble åpnet i sommer . EU åpnet sin granskning i november.

    Hektisk møtevirksomhet

    Microsoft skal ha håp om å kunne sluttføre oppkjøpet i løpet av første halvår 2023.

    Washington Post skriver onsdag at USAs konkurransemyndigheter (Federal Trade Commission – FTC) avholder et lukket møte i morgen, torsdag. 

    FTC vil ikke kommentere et eventuelt møte med Microsoft denne uken, men Bloomberg har meldt at Microsoft vil møte FTC-sjef Lina Khan onsdag for å overbevise henne om å gi Activision-avtalen grønt lys. 

    Konkurransemyndighetene skal ifølge nyhetsbyrået nærme seg en beslutning om oppkjøpet som vil gjøre Xbox-produsenten Microsoft til verdens tredje største spillselskap.