<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Carlsberg produserer og selger fortsatt øl i Russland

Det danske bryggerikonsernet Carlsberg driver fremdeles med både produksjon og salg av øl i Russland, til tross for lovnader om å trekke seg ut av landet.

Publisert 8. des. 2022 kl. 08.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 125 ord
Foto: NTB

Det melder den danske avisen Berlingske , som har vært på rundtur i flere supermarkeder og kiosker i Moskva. Der fant de øl som nylig har blitt produsert på Carlsbergs bryggerier i Russland.

Carlsberg eget merke er stort sett forsvunnet fra butikkhyllene, men flere utenlandske merker som Carlsberg eier og produserer er fremdeles å finne – blant annet Kronenburg 1664 og Brooklyn Brewery.

Rundt en måned etter den russiske invasjon av Ukraina, sa selskapet at de ville trekke seg helt ut av Russland, men at de ville fortsette sin daværende drift inntil de fant en kjøper av virksomheten.

Det har de fremdeles ikke gjort, noe som gjør at de for å sikre arbeid til sine ansatte i landet, fremdeles driver der, skriver Carlsberg i en epost til avisa.

(NTB)