<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Måtte gå av grunnet farens Putin-bånd

Oligarksønn Alexander Frolov måtte trekke seg fra sitt eget selskapet grunnet farens spesielle bakgrunn. 

Publisert 14. des. 2022 kl. 13.11
Oppdatert 14. des. 2022 klokken 13.22
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 283 ord
TRAKK SEG: Alexander Frolov trakk seg fra sitt eget selskap etter at faren, som er en russisk oligark, ble sanksjonert av Storbritannia.  Target Group

Oligarksønn Alexander Frolov har trukket seg fra Taget Global, som har var med på å grunnlegge. Det skyldes farens bånd til Russland.

Taget Global har sin base i Berlin og har investert i teknologistartups som Revolut, Wefox og Flink for å nevne noen.

I mars sendte selskapet en e-post til sine porteføljeselskaper hvor de skrev at krigen i Ukraina er en meningsløs handling og at hjertene deres går ut til alle ukrainere. 

Det kunngjør tyske Finance Forward.

Selskapet skrev videre at «vi har fått mange spørsmål om hvordan vi takler situasjonen og vårt engasjement i Russland».

Årsaken til dette var nemlig at en av selskapets grunnleggere, Alexander Frolov, har litt spesielle bånd til Russland. 

Styrket Putins militære apparat

Hans far – også kalt Alexander Frolov – er en russisk sanksjonert oligark som har en formue på 2,7 milliarder dollar, ifølge Forbes. 

Far Frolov er toppsjef i stålselskapet Evraz, hvor han har en eierandel på nesten 10 prosent. Det er uklart i hvilken grad faren har vært involvert i Target Global, men han eier ingen aksjer i selskapet per nå, ifølge en talskvinne for selskapet.

Far Frolov ble satt på den britiske sanksjonslisten i november. Den britiske regjeringen skrev da at sanksjonene skyldes hans «engasjement i sektorer som er av stor betydning for Putins militære apparat.» 

Gikk av for å redde selskapets omdømme

Sønn Frolov sa opp sin stilling i mai for å redde Taget Globals omdømme, ifølge Finance Forwards kilder som står han nær. 

Ifølge Frolovs Linkedin profil var han derimot ikke helt ute av selskapet før 2. november i år, som er samme dag som hans far ble sanksjonert av Storbritannia. 

Frolov er også fjernet fra selskapets nettside over alle ansatte.