<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russisk våpenaktør jakter Musks Starlink-antenner

Satellitt-kommunikasjon ved hjelp av Elon Musks Starlink har bidratt til mer effektiv krigføring for Ukraina. Nå skal Russland jakte på systemets brukere.

    Publisert 19. des. 2022 kl. 19.57
    Oppdatert 19. des. 2022 klokken 20.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 152 ord
    ANTENNEJAKT: En russisk våpenprodusent hevder den samarbeider med landets militære om å utvikle teknologi og metode for å detektere Starlink-antenner på bakken i Ukraina. FOTO: Starlink/SpaceX/montasje

    Den russiske våpenprodusenten Sestroretsk Arms Factory hevder den nå samarbeider med landets militære styrker om å utvikle teknologi som kan jakte på Starlink-antenner.

    Systemet skal kunne finne Starlink-antenner innen en radius på 10 kilometer.

    FORKLARING: Slik forklarer produsenten Sestroretsk Arms Factory om hvordan angivelig systemet og teknologien skal finne Starlink-antenner. FOTO: Sestroretsk Arms Factory

    Presisjonen er ifølge Pcmag ikke på meteren, men en antenne skal kunne detekteres med et avvik på 5 til 60 meter. Søkeutstyret den russiske våpenproduenten utvikler skal kunne monteres på kjøretøy. Slik skal Starlink i nærheten av f.eks frontlinjen kunne oppdages.

    Hvordan selve systemet fungerer, er uklart, men produsenten har publisert noen bilder på eget nettsted. Det var Telegramkanalen Reverse side of the medal som først publiserte nyheten om systemet. Ifølge Pcmag er Telegramkanalen muligens knyttet til Wagner.

    REKLAME: Slik fremstiller produsenten på egen nettside hvordan et kjøretøy kan utstyres med detekteringsantenne for å lete etter Starlink-antenner.