<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs: Dette er Kinas comeback-aksje

Alibaba kan stige over 25 prosent fra dagens aksjekurs, mener storbanken.

    Publisert 10. jan. 2023 kl. 10.58
    Oppdatert 10. jan. 2023 klokken 14.08
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 272 ord
    SIER KJØP: Alibaba-maskoten ved selskapets hovedkontorer i Hangzhou i Kina. Foto: Bloomberg

    Goldman Sachs mener netthandelsgiganten Alibaba er et godt investeringsvalg i 2023, og ser en oppside på over 25 prosent fra dagens aksjekurs.

    Analytiker Ronald Keung anbefaler nå kjøp av aksjen, og legger til at å kjøpe Alibaba-aksjer vil være den beste måten å gjøre comeback i Kinas internettsektor etter coronapandemien. Det skriver CNBC.

    Kursmålet er oppjustert fra 133 til 138 hongkongdollar. Det gir en oppside på 25,5 prosent fra dagens aksjekurs på 109,50 hongkongdollar.

    Lysere fremtid

    Alibaba hadde et dårlig år på børs i fjor, med et fall på 25 prosent. Verre var det i 2021, da nedgangen var på nær 50 prosent.

    Etter bare en snau uke med handel i år er aksjen nå opp 23,5 prosent. Og bedre blir det, ifølge Goldman Sachs-analytikeren.

    «Vi forventer at BABAs markedsandelstap gradvis vil stabilisere seg, og forbli konstruktivt med hensyn til selskapets evne til å utvide sitt potensielle marked og drive kontinuerlig verdiøkning for selgere/forbrukere på lang sikt basert på de tre strategiske pilarene», skriver Keung i et notat.

    Kina fjernet de fleste coronatiltakene i desember, etter nær tre år med en hard nullsmittestrategi som har gått hardt utover både befolkning og økonomi. Mange investorer mener det blir rally på børsene i Asia når økonomien virkelig får fart på seg igjen.

    Eier fintech-kjempe

    Et pluss er også at netthandelsgiganten eier 33 prosent av fintech-kjempen Ant Group, mener banken.

    I helgen ble det kjent at Alibaba-gründer og milliardær Jack Ma mister kontrollen i Ant Group.

    Fintech-selskapet ble skilt ut fra Alibaba i 2014 og eier verdens største mobilbetalingsplattform Aliplay. Aliplay skulle opprinnelig børsnoteres i 2020, men planene ble lagt på is.