<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skal jobbe med fotball – og fotlenke?

Norges Fotballforbund ansetter skattesvikdømte John Carew, som vil søke om å få tiltre stillingen mens han soner med fotlenke.

Publisert 19. jan. 2023 kl. 11.20
Oppdatert 19. jan. 2023 klokken 11.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
FIKK JOBB: John Carew. Foto: NTB

Tidligere fotballproff og landslagsspiller John Carew ble i fjor dømt til fengsel i ett år og to måneder for grovt uaktsomt skattesvik. På toppen kom en bot på 540.000 kroner.

Torsdag skriver Norges Fotballforbund (NFF) at John Carew ansettes i en 80 prosent engasjementstilling der han skal jobbe inn mot barn og unge.

– John tok kontakt med oss før jul med et ønske om å få bidra i norsk fotball. Dette var noe han hadde tenkt på en stund, men som virkelig hadde aktualisert seg etter at han i vinter ble dømt til fengselsstraff for uaktsom skatteunndragelse. Det er en vanskelig periode for John nå, og han ønsker å bidra inn i noe som oppleves meningsfullt, sier NFFs generalsekretær Karl-Petter Løken i en kommentar.

Jobbe med fotlenke?

Han opplyser at partene er enige om et engasjement ut 2024.

– Fotball er fortsatt en viktig del av mitt liv. Det blir fint å kunne bidra med å utvikle en ny generasjon spillere, sier Carew.

43-åringen med 91 landskamper for Norge håper ifølge meldingen å kunne tiltre stillingen mens han soner med fotlenke, og vil søke Kriminalomsorgen om dette.

– Kanskje får han også muligheten til å jobbe som en del av soningen. Det er i så fall vinn-vinn, uttaler fotballpresident Lise Klaveness.