<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Google sier opp 12.000 ansatte

    Publisert 20. jan. 2023 kl. 11.26
    Oppdatert 20. jan. 2023 klokken 19.07
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 173 ord
    Foto: Bloomberg

    Google-eier Alphabet følger i fotsporene til tech-selskaper som Microsoft, Amazon og Facebook-eier Meta og planlegger å kutte rundt 12.000 stillinger globalt, ifølge Bloomberg News

    I alt utgjør dette 6 prosent av selskapets globale stab. 

    «Jeg tar på meg alt ansvar for avgjørelsene som har ledet oss hit», skriver toppsjef Sundar Pichai i en epost til alle ansatte.

    Bloomberg skriver at det er inntektene fra Googles søkemotor som har gjort selskapet forholdsvis mer motstandsdyktig enn andre selskaper i sektoren, men at Alphabet nå også må se seg nødt til å kutte i staben for å spare kostnader etter nedgang i inntekter fra reklame og cloud-tjenester. 

    Selskapet bommet på analytikernes estimater da det rapporterte tall for årets tredje kvartal, og ble straffet hardt på børs. I alt falt Alphabet-aksjen nesten 40 prosent i 2022. 

    Kuttene kommer etter et tungt år for selskaper i teknologisektoren. Tech-dominerte Nasdaq falt med 33 prosent i 2022, drevet av fall i aksjer som nettopp Alphabet. Så langt i år har pilene pekt noe oppover, med en økning på 4,5 prosent fra årsstart.