<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets: – Kinas gjenåpning fortsetter

DNB Markets forventer færre covid-problemer i Kina fremover. Makroøkonom Kelly Chen ser tegn til en viss normalisering.

    Publisert 23. jan. 2023 kl. 09.22
    Oppdatert 23. jan. 2023 klokken 09.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 198 ord
    FØLGER UTVIKLINGEN I KINA: Makroøkonom Kelly Chen i DNB Markets. Foto: Stig B. Fiksdal/DNB

    Hittil i år har antall reisende i Kina, ifølge Baidus mobilitetsdata, nesten kommet tilbake til nivåene vi så før pandemien. 

    «Kinas gjenåpning fortsetter, og i dag starter en ukes lang ferie etter kinesisk nyttår. I de to ukene før ferien, pleier arbeidere å ta fri for å reise hjem til familiene sine», skriver makroøkonom Kelly Chen i en rapport fra DNB Markets.

    Mange reiste trolig etter å ha blitt friske av covid, men myndighetene varsler likevel om en ny smittebølge i utkantstrøkene. Ifølge universitetet i Peking har 64 prosent av Kinas befolkning blitt smittet med covid, mens helsemyndighetene mener at 80 prosent av befolkningen allerede har blitt smittet etter et høyt sykefravær i desember.

    Dersom disse tallene stemmer kan det se ut til at den største smittebølgen for Kina trolig ligger bak oss.

    «Selv om en ny smitterunde i rurale strøk blomstrer opp, så er det utsikter til færre forstyrrelser fra sykefravær av covid-smitte fremover. Etter tre lange og svært isolerende år med pandemitiltak, trer dermed Kina tilbake mot ‘normalen’ og tilbake i verden», skriver Chen.

    Shippinganalytiker Frode Mørkedal i Clarksons Platou Securities har tidligere tatt til orde for at man bør kjøpe tørrlastaksjer som et spill på en ventet gjenåpning av Kina.