<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ukrainsk milliardær raidet av sikkerhetsstyrker

Én av de mest fremtredende milliardærene i Ukraina fikk sikkerhetsstyrker på anti-korrupsjonsjakt hjem til seg.

    Publisert 1. feb. 2023 kl. 22.37
    Oppdatert 1. feb. 2023 klokken 22.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 173 ord
    POLITIRAID: Milliardæren Ihor Kolomoiskiyj fikk hjemmet sitt ransaket av sikkerhetsstyrker tidligere onsdag. FOTO: NTB

    En av Ukrainas mest kjente milliardærer ble onsdag raidet av ukrainske sikkerhetsstyrker, det skriver Reuters.

    Ihor Kolomoiskiyj, som tidligere var en av president Zelenskiyjs støttespillere, ble utsatt for det myndighetene i landet kaller «utrensking av korrupsjon».

    Raidet hjemme hos Kolomoiskiyj kommer få dager før et EU-toppmøte og Reuters skriver at Ukraina kan være ute etter å demonstrere ansvarlighet for de milliarder av vestlige dollar de mottar i bistand.

    Det er postet en rekke bilder på sosiale medier som viser Kolomoiskyj sammen med mannskap fra sikkerhetsstyrkene ved hans hjem, uten at Reuters har fått bekreftet bildenes ektehet. Samtidig har ukrainske myndigheter publisert de samme bildene, da med ansiktet til Kolomoiskyj sladdet.

    Ukrainas sikkerhetspoliti, SBU, melder ifølge Reuters at de har gjort beslag for mer enn 1 milliard dollar, tilsvarende 10 milliarder kroner ved landets største oljeselskap. Tidligere hadde Kolomoiskyj eierandeler i selskapet, men de ble beslaglagt av staten i november på bakgrunn av lover gjeldende i krigstid.

    Den britiske avisen The Telegraph skriver også om raidet, og viser bilder fra hendelsen.