<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor vurderer utvidelse av havvindparken Dogger Bank

Equinor og SSE Renewables ser på muligheten for å utvikle en fjerde fase av havvindparken Dogger Bank.

Publisert 6. feb. 2023 kl. 10.36
Oppdatert 6. feb. 2023 klokken 10.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 204 ord
Her Dogger Bank-basen, som ligger ved Port of Tyne, nordøst i England. Foto: Equinor

 

Prosjektet vil kunne tilføre ytterligere 1,32 gigawatt bunnfast havvindkapasitet til de 3,6 gigawatt som allerede er under bygging, fremkommer det i en melding. 

Utvidelsen Dogger Bank D, som prosjektet heter, er avhengig av en avtale med det statlige britiske selskapet The Crown Estate.

I mars vil selskapene legge fram en foreløpig rapport som vil beskrive tekniske muligheter til å ta i bruk siste tilgjengelig teknologi for å styrke den britiske fornybarkapasiteten, heter det. 

Det vurderes to alternativer for energien fra Dogger Bank D, hvor den enn er å knytte den til strømnettet eller å bruke elektrisiteten som produseres fra havvind til å produsere grønt hydrogen ved et eget elektrolyseanlegg i Humber-regionen.

– En optimalisering av lisensområdet Dogger Bank C med en ekstra fase, Dogger Bank D, er i tråd med Equinors strategi om utbygging av havvindprosjekter i klynger, slik som Nordsjøen, sier Halfdan Brustad, direktør for Dogger Bank i Equinor.

– Vi er i en tidlig fase når det gjelder å vurdere tekniske muligheter i nettet, og også for hydrogenalternativet i fjerde fase av Dogger Bank havvindpark, og vi ser fram til å jobbe med lokale, nasjonale og regionale interessenter de neste månedene i den videre utviklingen av prosjektet, sier Oliver Cass, prosjektdirektør for Doggerbank havvindpark.