<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fra «forferdelig dømmekraft» til kraftig marginhopp?

TeamViewer fikk på pukkelen for sin Manchester United-avtale, og varsler betydelig bedre marginer hvis klubben finner en ny draktsponsor.

    Publisert 7. feb. 2023 kl. 15.49
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 317 ord
    ANGRET SEG: Manchester United-sponsoratet ble for dyrt for TeamViewer, ledet av Oliver Steil. Foto: NTB

    Det tyske programvareselskapet TeamViewer inngikk i desember en avtale med Manchester United som gir den engelske fotballklubben opsjon på å kjøpe tilbake draktsponsor-rettighetene. Dette kom på plass etter at tyskerne tidligere på året hadde annonsert at de ikke ville forlenge utover den opprinnelige sponsoravtalen med utløp i 2026.

    Partene inngikk i 2021 en 5-årskontrakt på 235 millioner pund, eller 47 millioner pund i året. Skulle United finne en ny draktsponsor, og utøve opsjonen, øyner Teamviewer en «betydelig oppside» i marginene i årene etter 2023. Selskapet har tidligere varslet stagnerende vekst i inneværende år.

    PÅ SPONSORJAKT: Manchester United. Foto: NTB

    – Vi vil fortsatt være en global partner med Manchester United, men på et nivå som er betydelig billigere enn hva vi har betalt frem til nå, sa Teamviewer-sjef Oliver Steil ifølge Bloomberg i en telefonkonferanse med journalister tirsdag.

    – Forferdelig dømmekraft

    Ifølge avisen inngått i desember skal United altså se etter en ny draktsponsor, mens TeamViewer «vil gå ut av denne rollen så fort som mulig.»

    Aktivistfondet Petrus Advisers har ifølge nyhetsbyrået karakterisert TeamViewers avtaler med Manchester United og Formel 1-laget Mercedes som «forferdelig dømmekraft.» Fondet tok i november en eierandel på nesten 3 prosent i det tyske selskapet.

    TeamViewer stiger tirsdag ettermiddag over 13 prosent på Frankfurt-børsen, men har vært opp mer enn 18 prosent på det høyeste i dagens handel.

    Selskapet som utvikler programvare for ekstern tilgang, fjernstyring og ekstern støtte guidet tirsdag høyere 2023-inntekter enn ventet, og varslet også planer om tilbakekjøp av aksjer for 150 millioner euro. På dagens kurser er TeamViewer priset til rundt 2,5 milliarder euro.