<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor gjør britisk oppkjøp

Equinor blar opp 850 millioner dollar for Suncor Energy. 250 millioner dollar betinges av en endelig investeringsbeslutning for Rosebank.

    Publisert 3. mars 2023 kl. 07.08
    Oppdatert 3. mars 2023 klokken 07.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 144 ord
    KJØPER OPP: Equinor, ledet av Anders Opedal. Foto: NTB

     

    Equinor UK Limited har inngått avtale om kjøp av Suncor Energy UK Limited for totalt 850 millioner dollar, går det frem av en pressemelding fredag.

    Transaksjonen omfatter en partneroperert andel i det produserende oljefeltet Buzzard (29,89 prosent), en ytterligere andel i den Equinor-opererte Rosebank-utbyggingen (40 prosent), samt Suncor-ansatte basert i Storbritannia som arbeider med disse feltene.

    Transaksjonen vil øke Equinors egenproduksjon med rundt 15.000 fat oljeekvivalenter pr. dag i 2023, og ifølge meldingen skape synergieffekter med selskapets eksisterende virksomhet.

    Rosebank bygges ut i henhold til britiske myndigheters North Sea Transition Deal, og Rosebank-partnerne planlegger endelig investeringsbeslutning i 2023, med forbehold om godkjenning fra britiske myndigheter og partnerne. 

    250 millioner dollar av kjøpesummen betinges av en endelig investeringsbeslutning for Rosebank.

    Equinor opplyser videre at selskapet ser på muligheter for ytterligere milliardinvesteringer i viktig energiinfrastruktur i Storbritannia, blant annet innen havvind, karbonfangst og -lagring (CCS), hydrogen, elektrisitet, og olje og gass.