<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sender fyllekjørte biler til Ukraina

Latviske myndigheter tar bilene fra promilledømte og gir dem i gave til krigsherjede Ukraina.

Publisert 10. mars 2023 kl. 14.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
BESLAGLAGTE BILER: Sjåføren var full og bilen beslaglagt. Nå får krigsnasjonen Ukraina bilene i gave fra Latvia. FOTO: Skjermbilde fra Twitter

Biler som er brukt til promillekjøring og beslaglagt av latviske myndigheter, sendes til Ukraina som en solidaritetshandling, skriver Bloomberg.

Det var i november i fjor at Latvia startet praksisen med å konfiskere biler fra promillekjørere. Via Twitter opplyser latviske skattemyndigheter at de denne uken fraktet åtte biler til Ukraina, hvor bilene skal benyttes i helsevesenet eller forsvaret. Ytterligere 200 beslaglagte biler står klare til å bli transportert fra Latvia til Ukraina.

– Jeg tror at hver aktivitet til støtte - stor eller liten - bringer oss nærmere seier i denne meningsløse krigen, sier Latvias finansminister Arvils Aseradens, ifølge Bloomberg.

I Latvia vil bilister som har en promille som tilsvarer mer enn tre ganger lovlige verdier stå i fare for at kjøretøyet blir beslaglagt.

Bildene som latviske skattemyndigheter publiserte på Twitter, er ledsaget av en tekst som sier:

«De første bilene har startet sin reise til Ukraina. De vil ikke lengre bli kjørt av sine tidligere eiere, fyllekjørere».