<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Fintech-revolusjonen fem år etterpå
Tradisjonell fintech preges av konsolidering hvor store selskaper drar fra, mens de små skvises. Blokkjede har til gode å leve opp til forventningene, men det er forhastet å avskrive teknologien.
Tidenes boom i Dubai
Høye oljepriser, Ukraina-krigen og reformmedvinder gir økonomisk feststemning i Gulfen. Selv om utsiktene for de nærmeste årene er gode, bygger det seg opp stormskyer i horisonten.
Det grønne skiftet, råvarepriser og renter
Kobber, litium og aluminium er inne i en tiårig supersykel. Takket være underinvesteringer er også utsiktene gode for råolje, men solnedgangen kan skimtes i det fjerne.
Overlegen tokenomics bringer Nokia-øyeblikket nærmere
Rentetoppen nærmer seg, og dette sammen med vårens bankkonkurser har utløst et dramatisk oppsving kryptovalutamarkedet i år. Samtidig er oddsene for «the flippening» økende.
Megatrendene i afrikansk eiendom
Eiendom i afrikanske hovedsteder understøttes av sterke megatrender. Råvarerike land er mest attraktive, mens klimautsatte bør unngås.
Det mangler ikke på spådommer om en kommende resesjon i USA. Et vanlig argument er at det ikke er mulig å få ned inflasjonen uten en markant økning i arbeidsledigheten, en hard landing. Så langt er imidlertid utvikling i tråd med en myk landing.
BioFish vurderer å hente 55 millioner