<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tollefsen kjøpte 45 mål i fjæra

Eiendomsmilliardær Ivar Tollefsen (61) har betalt 20 millioner kroner for en øy og flere holmer i Kragerø-skjærgården. 

    Publisert 4. jan. 2023 kl. 15.17
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 235 ord
    KJØPTE I NÆRMILJØET: Ivar Tollefsen har selv hytte et annet sted i Kragerø. Nyervervelsen skal etter alt å dømme brukes av de ansatte i Fredensborg. Foto: Håkon Sæbø

    Eiendommen det gjelder er Sjursholmen, som er registrert som en fritidseiendom og består av en privat øy med flere tilhørende holmer. Det totale arealet er 44,9 mål, skriver Kragerø Blad Vestmar (KV), som først rapporterte om handelen.

    Øya ligger ved innseilingen til Kragerø, øst for Stabbestad og syd for Skåtøy.

    Det er Ivar Tollefsens heleide selskap Fredensborg 1994 som står som ny eier. Ifølge lokalavisen har selgerne, Erik Nyquist, Ingrid Marie Nyquist og Otto Nyquist, tilhold i Oslo og Bærum. Familien skal ha eid Sjursholmen siden 1950-tallet.

    Fritidseiendommen ble aldri avertert åpent i markedet, men Tollefsen har selv hytte på Tåtøy i samme kommune, og som Kragerøs største private arbeidsgiver bør han ha gode kontakter i nærmiljøet. Noen kilometer unna ligger Kragerø Resort, som Fredensborg eier 94 prosent av.

    Blir bedriftshytte

    Selv om beliggenheten er idyllisk, er ikke bygningsmassen på Sjursholmen noe særlig å skrive hjem om. Ifølge KV dreier det seg om en enkel funkishytte, to anneks og en tysk bunker.

    45 MÅL: Øya Sjursholmen med tilhørende holmer. Foto: 1881.no

    Tollefsen er nok bedre vant enn dette, og skal ikke ha noen plan om å bruke eiendommen selv.

    «Sjursholmen har flott beliggenhet ytterst i Kragerøs skjærgård, og vil etter all sannsynlighet bli brukt som bedriftshytte for Fredensborg-ansatte», sier kommunikasjonssjef Erlend Ellingsen i Fredensborg til lokalavisen.

    I 2021 kjøpte Tollefsen-selskapet en enda større fritidseiendom på Jomfruland for 24 millioner kroner. Også da med hensikt å stille den til disposisjon for de ansatte.