<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Obos tar leiligheter i innbytte

Nå kan du bytte inn din gamle leilighet dersom du kjøper ny Obos-leilighet.

Publisert 16. jan. 2023 kl. 09.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 246 ord
Her fra Oslo.  Iván Kverme

OBOS tilbyr nå å ta leiligheter i innbytte ved kjøp av en nybygget bolig.

– Vi skal gjøre det tryggere å selge og kjøpe ny leilighet, sier konserndirektør Ingunn Andersen Randa i OBOS i en pressemelding.

Innbytteordningen tilbys ved kjøp av ny Obos-leilighet i Oslo-området og andre sentrale strøk i Norge. 

Obos kjøper da den gamle leiligheten til markedspris, slik at selgeren skal vite hvor mye penger hen har til rådighet ved kjøp av en ny OBOS-bolig.

«Hovedprinsippet ved boligbytte er at Obos tar bruktboligen i innbytte som delinnbetaling ved kjøp av en ny. Leiligheten som tas i innbytte må ha lavere pris enn den nye boligen og den må ligge i et sentralt område.» skriver Obos. 

Ordningen gjelder i første omgang over 400 leiligheter i nyboligprosjekter rundt om i landet, de fleste av dem i Oslo-området, men også steder som Trondheim, Fredrikstad-området og på Hamar.

Fra før har Obos flere ordninger som senker terskelen til boligmarkedet, blant annet Obos Deleie og Obos Bostart.

– Det er helt naturlig at mange er usikre nå. I et turbulent boligmarked er det ofte knyttet bekymringer til hvordan man kommer ut av salgsprosessen. Men det er nå slik at mange likevel ønsker – og trenger – et nytt sted å bo. Med boligbytte slipper de å lure på om den gamle boligen blir solgt, og de vet akkurat hvor mye egenkapital de har til rådighet når de skal kjøpe en ny bolig fra oss, sier Randa.